Vreme čitanja: oko 2 min.

"Bezveze sam igrao": Kecmanović nakon poraza na Vimbldonu o pecanju i povratku na staze pobede

Vreme čitanja: oko 2 min.

Miša sada želi odmor, pa u nove radne zadatke

  • 0
Tenis  Miomir Kecmanović Foto: Tanjug/AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović nije uspeo da prebrodi prvu prepreku na Vimbldonu pošto je eliminisan od Dijega Švarcmana u tri seta, a nakon meča je bio kritičan prema sebi.

- Nije da sam odigrao bogzna kako ni treći set, malo sam više ubacio u teren... Bezveze sam igrao, teško da sam tako mogao da dobijem. Očekivao sam da ću bolje igrati, ali nisam našao nikakav ritam od početka, jednostavno se nisam snašao, slabo sam odigrao, to je to.

I na Rolan Garosu je poražen u prvom kolu iako je vodio sa 2:0 u setovima protiv Andree Vavasorija.

- Nije... Ne igram baš nešto još od Banjaluke, izgubio sam taj meč, ali ne razmišljam o njemu.

Objasnio je i uzroke loše igre.

- Nekoliko mečeva je bilo baš blizu, gubio sam 7:6 u trećem na primer. Posle toga padne samopouzdanja, kao kad sneg krene da se kotrlja i nastaje sve veća grudva. Lako je da ide od lošeg ka gorem, a teže je vratiti se. Moram da probijem, da se izborim. Siguran sam da će kad-tad morati da se okrene, ne može doveka ovako.

Zna šta bi mu prijalo u ovoj pauzi.

- Možda bi mi neka pauza dobro došla. Toliko jurim s turnira na turnir da napravim rezultat... Videću šta ću dalje.

Plan za naredne turnire već ima.

- Prijavio sam Gštad, Hamburg, Kicbil. Obično idem u SAD, probaću sad na šljaci. Možda i preskočim neki, čisto da se odmorim malo. Od Banjaluke tri meseca igram, gubio sam početkom nedelje, napravim pauzu dan-dva, treniram četiri dana i opet turnir. Očito ne ide, daj nešto da presečem, je.. te. Gore od ovoga teško, mogu samo nabolje od ovoga.

Nisam više gde sam bio, pao sam, ali šta sad – mogu da budem negativan i da se blatim, ali time sebi samo otežavam još više, bolje da probam pozitivno i da nađem neko rešenje.

Ima svoje rituale u slobodno vreme.

- Stalno je neki haos, ljudi oko mene, tada volim da sam sa sobom, da su mir i tišina. Šetnja, ležanje u prirodi, plivanje, samo da nije haos oko mene.

Pecanje bila preporuka srpskih novinara usled napora na teniskom turu.

- Sad kad se vratim na splav, samo se zavalim... Dobra stvar u tenisu je što treba jedna dobra nedelja i opet si u vrhu... Želim da se bolje osećam na terenu, da bolje igram. Želim da se ne ubedačim i da mi ne bude muka od tenisa, tek će onda da bude problem.

Na pitanje da li trener utiče na igru, imao je odgovor.

- Možda (ima neku odgovornost). Na kraju sve zavisi od mene na terenu. Trener kaže jedno, ti odradiš drugo, nije trener kriv što si izgubio. Ako igrač nije fizički, mentalno i teniski spremno, onda je trener kriv. Ako si spreman i gubiš, do tebe je - zaključio je Kecmanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA