Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta će biti sa Serbia Openom? Đoković otkrio da nastupaju promene i naglasio: "Brat je u komunikaciji sa ATP"

Vreme čitanja: oko 2 min.

To, ističe, kao jednu od najbitnijih stavki u razvitku tenisa u našoj zemlji

  • 11
Novak Đoković, Finalni meč Belgrade Opena između Novaka Đokovića i Aleksa Olcana Foto: ATA Images

Serbia Open se neće ove godine skoro sigurno odigrati u Beogradu jer je vlasnik licence odlučio da ide nekim drugim pravcem, a najbolji srpski teniser Novak Đoković objasnio nam je sadašnju situaciju i dokle se došlo sa eventualnim brzim povratkom turnira u Beograd.

- Moj brat je u komunikaciji sa ATP i sa vlasnicima drugih licenci i pokušava u poslednjih 4-5 meseci da dođe do nekih rešenja za sledeću godinu. Međutim, za sada nema informacija. Govorio sam ranije da nije toliko jednostavno jer ATP ne izdaje nove licence, a s druge strane, većina licenci koje postoje su profitabilne i onda prosto vlasnici ne žele da ih prodaju ili izdaju. Ali, ima nekih koji nisu profitabilni, koji imaju ekonomskih i organizacionih, znam o kojim turnirima se radi, ali ne bih da spominjem imena i sa njima se razgovara - rekao je Đoković.

On bi voleo da to bude konstantnost u Srbiji ili Republici Srpskoj.

- Voleli bismo, lično bih voleo da to bude neka tradicija u Srbiji, Republici Srpskoj, gde je bio velikih uspeh ove godine. Puno znači, ne samo za naše profesionalne tenisere, već i za ljubitelje ovog sporta i za mlade tenisere da imaju priliku da se takmiče. Ima sada dosta ovih profesionalnih turnira na fjučers nivou u Srbiji u odnosu na prošle godine. U Kuršumlijskoj banji... To je fenomenalna inicijativa ljudi da pokrenu to. To je ključ. Evo, zašto Italija sada ima velikog uspeha u muškom tenisu. Prvo, zato što ima ogroman broj turnira, na prvom i drugom stepenu profesionalnog tenisa, fjučersi i čelendžeri, dvorana, otvoreni, zatvoreni. Ima ih na svim mogućim podlogama u svim periodima u godini - naveo je Đoković.

To, ističe, kao jednu od najbitnijih stavki u razvitku tenisa u našoj zemlji.

- Onda imaš neki kontiunitet i onda za jednog mladog tenisera i njegovu porodicu je to mnogo olakšavajuća okolnost jer ne mora da opterećuje svoj budžet, da ide da putuje, manji su troškovi kada putuješ u okviru svoje zemlje. Možeš mnogo bolje da se snađeš i za smeštaj. To je dobro i za razvoj tenisa. Trudimo se da 250-ica, ta kategorija je najrealnija. Sve preko toga je preveliki zalogaj u ovom trenutku. Videćemo. Načuo sam da će ATP da unosi dosta promena od 2025, posle olimpijske godine, videćemo u tom kalendaru - zaključio je Novak.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo pitam

    4. jul 2023 | 22:47

    koliko je para Nole uložio u Srbiji i koliko je otvorio radnih mesta?

  • Šoša

    4. jul 2023 | 22:48

    Nema čovek para za nas. Valja mu trošitinpo Monte Karlu i drugde po svetu.

  • Mikula

    4. jul 2023 | 22:57

    To ti pitaj svoga Dodu šta će u BL teniski turnir.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA