Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki incident na Vimbldonu: Čovek uleteo usred meča i seo na teren

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prekinut susret Dimitrova i Šimabukura zbog upada demonstranta

  • 5
Protest, Vimbldon Printskrin: Twitter/@mollclayton

Prvi incident na Vimbldonu od početka turnira. Grend slem u Londonu je najnoviji veliki sportski događaj na kome su radikalni ekolozi izazvali eksces.

Doduše, nije se dogodilo na nekom od najvećih terena, već na terenu broj 18, kada je su pripadnici ekološke organizacije "Just Stop Oil" upali na teren tokom meča između Grigora Dimitrova i Šimabukura.

Jedan je samo ušao i seo na centar terena, a potom skinuo jaknu ispod koje je imao belu majicu na kojoj je verovatno bila ispisana i neka poruka, ali se na snimku ne vidi.

Policija i obezbeđenje su brzo reagovali, a osim muškarca koji je upao na teren, uhvaćena je i plavokosa žena koja je nosila belu majicu sa porukom: Just Stop Oil".

Demonstranti, Vimbldon Foto: Telegraf

"Just Stop Oil" je koalicija nekoliiko ekoloških organizacija koje rade zajedno kako bi se osiguralo da se Vlada obavezuje da će zaustaviti licenciranje i proizvodnju novih fosilnih goriva. Oni često prave incidente i performanse na velikim sportskim događajima, nekada uzmu i namažu ruke lepkom i zalepe se za teren ili konstrukciju, kao što je to bilo na nekim košarkaškim utakmicama.

Prema pisanju "Sana", još prošlog meseca su postojale najave da će pripadnici ove organizacije da izvedu "napad" na Vimbldonu, a prema njihovom izvoru, planirali su da upadnu na Centralni teren i zalepe se za teren ili sudijsku stolicu.

Zbog toga je na Vimbldonu povećan nivo bezbednosti kao nikada pre. U sklopu toga, provere torbi pri ulasku na teren su još strože, a zabranjene su boje u spreju, sprejevi za ličnu zaštitu i lepak.

(Telegraf.rs)

Video: Kiša "dosađuje" na Vimbldonu: Publika željno čeka nastavak teniskog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    5. jul 2023 | 15:53

    Inteligencija u minus!

  • Mony Swiss

    5. jul 2023 | 16:18

    U Svajcarskoj ih zovu "Kleberi",zalepe se za Autoput i zaustave Saobracaj...medjutim Policija ih brzo pohapsi. To su uglavnom Zelena Koalicija i ovi Klima Aktivisti... U stvari ko zna ko stoji iza svega toga

  • Sanja

    5. jul 2023 | 16:05

    To rade i na zapadu!! Za lepe se na sred ulice da kola nemogu proćii, u jednom slučaju nije ambulanta mogla da prođe sa teško bolesnim čovekom!! Ili se kace na most!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA