≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpkinja režirala najveću senzaciju na Vimbldonu: Stevanović zbrisala bivšu "broj 1" i plasirala se u 2. kolo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neverovatno igra Stevanovićeva

  • 7
Natalija Stevanović Foto: Telegraf.rs

Srpska teniserka, Natalija Stevanović napravila je senzaciju i plasirala se u drugo kolo Vimbldona pobedom nad 19. igračicom sveta, Karolinom Pliškovom sa 2:0 u setovima.

Odlično je Stevanovićeva ušla u meč od prvog gema, ne dozvolivši protivnici da zapreti ili dođe do brejka.

Sredinom drugog seta, pri rezultatu 3:2, iskoristila je lošu igru protivnice, inače 19. teniserke sveta, i sa nulom došla do prvog brejka.

Potom je sa lakoćom osvojila i gem na svoj servis, da bi na kraju osvojila još jedan gem na servis Pliškove. Imala je dve set lopte Stevanovićeva na protivnicin servis, prvu je propustila, ali je drugu iskoristila i tako došla na korak od senzacije - 2:6.

Još agresivnije i direktije krenula je Natalija u drugom setu, te je furiozno došla do prednosti, a ubrzo i novog brejka, i to prilično ubedljivo. Potom je i na svoj servis rutniski došla do velikih 3:o, ali je na drugoj strani uzvratila Pliškova, i došla do prvog gema u drugom setu.

Ipak, nije to zasmetalo fenomenalno raspoloženoj Stevanovićevoj, koja je nastavila u svom ritmu, i rutinski uzela još jedan gem na svoj servis. Pokušavala je bivša broj 1 ženskog tenisa da se vrati u meč, ali gemovi na svoj servis joj nisu bili dovoljni za povratak, a pogotovo ne za preokret.

Mogla je Natalija da "finišira" i pri rezultatu 5:2, i to na servis protivnice, ali je Pliškova uspela da odbrani četiri meč lopte. Ipak, u naredno,m gemu nije mogla ništa, s obzirom na to da je Stevanovićeva, furiozno, na svoj servis privela meč kraju.

Na kraju - 2:0, po setovima 6:2, 6:3 za Nataliju Stevanović. Srpkinja je tako ostvarila uspeh karijere, i prvi put se plasirala u drugo kolo nekog Grend slem turnira, i to na kakav način, pobedom protiv 19. teniserke sveta.

(Telegraf.rs)

Video: Kiša "dosađuje" na Vimbldonu: Publika željno čeka nastavak teniskog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA