≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jake reči Džordana Tompsona: "Sad shvatam zašto je Novak najbolji svih vremena, ovo što mu publika radi..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Australijanac biranim rečima pričao o Đokoviću, kome je pružio paklen otpor u drugom kolu Vimbldona

  • 3
Novak Đoković - Džordan Tompson, Vimbldon Foto: Tanjug / AP

Novak Đoković je prošao pravi mali pakao protiv Džordana Tompsona u drugom kolu, gde je Australijanac odigrao neverovatan meč, ali ni to mu nije bilo dovoljno protiv aktuelnog šampiona Vimbldona.

Tompson je istakao da je zadovoljan svojom parijom i bio je pun reči hvale na račun Đokovića, za koga smatra da je najbolji svih vremena.

- Dao sam sve od sebe. On je neverovatan igrač. Dva puta me je brejknuo, ali da budem iskren, nisam imao pravu priliku na njegov servis. Nekoliko izjednačenja i 30:30, verovatno ih u neku ruku računam, bila je to dobra partija, ali on je bio prilično dominantan - rekao je Tompson, koga su pitali za drugi set i tajbrejk, koji je Novak tesno dobio.

- Tako blizu, a tako daleko. Napravio sam dve duple grečke na celom meču, a jedna od njih je bila u tajbrejku, koja mu je dala vođstvo. Zbog toga je on najbolji, on je "klač" - objasnio je Tompson.

Australijanac je ponosan na svoju statistiku kada je servis u pitanju.

- Ali mislim da sam servirao dobro, ne mislim da je mnogo igrača imalo 20 asova protiv njega, tako da je to zadovoljavajuća statistika. Ali opet, dva puta mi je oduzeo servis i pobedio me u tri seta.

Istakao je Australijanac i publiku, koja je bila uz njega tokom čitavog meča, a onda je poredio sa tim koliko vole Federera i Nadala za razliku od Đokovića, koga samo poštuju.

- Osetio sam da je publika uz mene. Jedna osoba nije naučila lekciju, vikala je "Nole", a onda je nekoliko hiljada potom skandiralo moje ime. Bilo je zabavno biti deo toga. Rafa i Rodžer su voljeni, Novak je visoko, visoko cenjen. Ali, 23 Grend slem titule, sad mogu da vidim zašto je najveći svih vremena i lider u Grend slem titulama. To što publika radi može da bude iritantno za njega, ali priznajem da bih radije bio u njegovim cipelama - rekao je Tompson, koji je dodao i da ne zna zbog čega je publika toliko uz njega, a napravio je šalu i na račun svog novog imidža, bez karakterističnih brkova.

- Kada igram, osećam se da dobijam priličnu podršku publike, ali ne znam odakle to dolazi. Ne znam da li su to bivši brkovi, što sam Australijanac ili neki stavovi o određenim stvarima, ali uvek je prijatno imati podršku. Ali niko me nije prepoznao otkad sam se ošišao i obrijao. Čak i momci protiv kojih igram, samo su se šalili da sam nov čovek i da igram u juniorima.

Ipak, Tompson ističe da je ponosan, jer je ostvario dečački san, da igra na Centralnom terenu Vimbldona.

- Ali, ovo je bila privilegija i čast. Oduvek sam želeo da budem na centralnom terenu kao klinac, svi to žele. Sećam se da sam gledao Lejtona Hjuita zimi pre nego što je počela škola i mislio samda želim da budem tamo jednog dana - zaključio je Tompson.

Novak će u trećem kolu igrati protiv pobednika meča Vavrinka - Ečeveri, a taj duel će biti odigran u petak.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Đoković udara loptu kao tata: Predivan snimak treninga Noletovog sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gasa

    6. jul 2023 | 14:07

    Odavno je nole najbolji,tek sad shvacaju.

  • Miki

    6. jul 2023 | 14:18

    Zasto iritantno? Pa nema nista sladje kad te prozivaju da nesto ne mozes a ti ih onda namerno oderes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA