≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Vavrinka šokirao novinare posle pitanja o Novaku: "Imam nula odsto šanse, čast mi je što igram sa njim"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Švajcarac ceni Đokovića

  • 3
Stan Vavrinka Printscreen: Youtube/Wimbledon

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Švajcarac Sten Vavrinka igraju ovog petka meč trećeg kola Vimbldona, a susret bi trebalo da počene oko 18.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Đoković i Vavrinka do sada su se sastajali 26 puta, a srpski teniser vodi 20:6 u međusobnom skoru. Ono što je zanimljivo, većina njihovih duela bila je neizvesna i atraktivna za navijače, a toga je svestan i sam Švajcarac.

- Lepo je što ću igrati makar još jednom sa njim na travi. Ovo će biti prvi put na Vimbldonu. Naravno da sam uzbuđen i srećan što ću imati šansu da igram protiv njega i ovde pored svih Grend slemova i svih ostalih turnira. Biće prvi put na travi i to je sjajno.

Na konferenciji za medije pred meč sa Novakom, Vavrinku su podsetili novinari da je rekao posle US Opena da se ne spremaš i Vimbldon da osvojiš?

- Nikada se nije desilo! Čekao sam! (smeh)

O Đokoviću

Vavrinka je biranim rečima govorio o Novaku

- Imam nula posto šansi da osvojim Vimbldon. To je moje mišljenje. Samo sam srećan što sam danas pobedio. Bio je dobar meč. Svakim narednim igram sve bolje i čast mi je što igram sa Novakom ovde. Nedostajalo mi je to u karijeri, da igram sa njim na Vimbldonu. Biće veoma teško. Nadam se da ću makar napraviti okršaj težim, ali ako pogledate rezultate u bliskoj prošlosti, nemam nikakvih šansi.

Novak Đoković, Sten Vavrinka Printskrin: Instagram / wimbledon

Podsetio se Vavrinka i mečeva na Rolan Garosu i US Openu.

- Tada, u toj fazi karijere, igrao sam na veoma dobro nivou i znao sam da ulazim u duel sa Novakom na Grend slemu sa šansama da ga pobedim. Imao sam moćnu igru na osnovnoj liniji, forhend, bekhend i fizički sam bio spreman da se borim sa njim. Igrali smo sjajne meče, to su mi verovatno dva najbolje odigrana meča u karijeri, na Rolan Garosu i US Openu. Fenomenalna sećanja.

Vimbldon jedini nije osvojio pošto je poražen od Rišara Gaskea u četvrtfinalu?

- To jeste velika šteta, to protiv Gaskea. Ne zato što sam mislio da ću da osvojim, nego zato što bih igrao protiv Novaka u polufinalu odmah nakon tog finala na Rolan Garosu. Uvek ću se sećati tog meča i velike štete. Bio sam tako blizu da se sastanem sa Đokovićem na Vimbldonu kada sam igrao svoj najbolji tenis.

Rodžer se vodi kao kralj Vimbldona zbog osam titula, Novak ga može sada stići. Vavrinka nije iznenađen što je osvojio toliko titula na Vimbldonu.

- Ne. Jeste ga vi videli kako igra?! (smeh) Hajde, pokažite mi jednu njegovu slabost. Fenomenalno je igrati protiv njega, perfektan igrač. Sve je kod njega čisto, ima sjajne udarce u pravim momentima. Volim da ga gledam kako igra koliko volim da gledam i Rodžera. Kako igra, servira sjajno, kako riternira. Sve radi. Nisam iznenađen uopšte.

Vavrinka je otkrio i da li može da pobedi Novaka.

- Ne znam (smeh). Moram da budem prisutan na terenu i igram svoj najbolji tenis kao što sam radio, ali prošlo je dosta vremena otkad to nisam učinio. Biće interesantno. Nadam se da ću biti tu rezultatski i da ću se boriti. Ako pogledate rezultate, biće preteško.

Potom, Švajcarca su upitali i ko je najbolji teniser svih vremena.

- Vou... Stvarno vam je potreban odgovor? Nema odgovora na to. Nema potrebe da vam dajem odgovor. Mislim da Novak još igra. Rafa se još nije penzionisao, ali bitno je da samo uživamo. Volim tenis i kao navijač, da ga gledam. Sutra ću da igram i sigurno ću gledati ostatak turnira (smeh)

(Telegraf.rs)

Video: Đoković nastavio sa tajanstvenim porukama i uz cvrkut ptica najavio Vimbldon

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mika

    6. jul 2023 | 19:01

    Stara prica,ne bil se Nole opustio,to kod starog vuka ne pali

  • Перагеније

    6. jul 2023 | 21:47

    Џаба... неће се Новак опустити.

  • Dragan SD

    6. jul 2023 | 21:50

    Ili igraj, ili predaj. Ako nemaš šanse idi i odmaraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA