≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najveći šok Vimbldona: Finalista Rolan Garosa ispao od 142. na svetu, izgubio peti set sa 6:0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gotovo neverovatno deluje da je 4. igrač na svetu, koji je pre samo tri nedelje izgubio finale od Novaka Đokovića u Parizu, doživeo totalni raspad u petom setu u kome gotovo da nije ni postojao na terenu

  • 2
Kasper Rud Foto: Tanjug/AP

Senzacija! Šok! Recite kako hoćete, ali imamo najveće iznenađenje dosadašnjeg Vimbldona. Lijam Broudi, 142. teniser sveta, eliminisao je finalistu Rolan Garosa, Kaspera Ruda, već u 2. kolu najprestižnijeg teniskor turnira na svetu.

Britanski teniser priredio je svojim sunarodnicima spektakl i oduševljenje u petosetnom spektaklu koji je dobio rezultatom 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0 posle 3 i po sata efektivne igre.

Gotovo neverovatno deluje da je 4. igrač na svetu, koji je pre samo tri nedelje izgubio finale od Novaka Đokovića u Parizu, doživeo totalni raspad u petom setu u kome gotovo da nije ni postojao na terenu.

Lijam Broudi Foto: Tanjug/AP

Broudi, kome je u dosadašnjoj karijeri najveći uspeh na Grend slemovima učešće 3 puta u četvrtfinalima US opena, ostvario je i najveću pobedu u karijeri, jer do sada je od renomiranih tenisera uspeo samo da pobedi Hurkača na Olimpijskim igrama u Tokiju i Dijega Švarcmana na Vimbldonu prošle godine.

Posebno je interesantno da Britanac nikad nije bio u prvih 100 na svetu, a najbolji renking mu je bila 116. pozicija na ATP listi.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RDJ

    6. jul 2023 | 22:22

    Sve su ovo danas teniseri na "moment " bljesnu pa se izgube,..

  • Stefan

    6. jul 2023 | 18:53

    Nije iznenadjenje , Ruud je alergican na travu i ima problema sa disanjem , da je izgubio u 3 kratka sets bilo bi cudno , ovako nista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA