≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Katastrofa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo nam je dobra opomena, i Srbiji i ovim mladim ljudima pred kojima su šanse da sve ovo zaborave i okrenu novi list

  • 5
Darja Suvirdjonkova Foto: Telegraf

I ne treba mnogo više reči da bi se objasnila situacija srpskih juniora na Vimbldonu. Reći katastrofa je sasvim dovoljno. Ili su svi došli nespremni ili su se svi dogovorili da odigraju najgore što je moguće. Treće solucije nema u ovom surovom kolektivnom ispadanju na startu turnira.

Imali smo tri predstavnika u glavnom žrebu ovog travnatog juniorskog Grend slema jer je Vuk Rađenović bez mnogo otpora ispao u prvom kolu kvalifikacija.

Ostalo je da se veruje u Darju Suvirdjonkovu, Teodoru Kostović i Branka Đurića, ali ko god se iskreno nadao, iskreno se i razočarao.

Verovali ili ne, njih troje je uz glatke poraze ukupno osvojilo šest gemova!

Da, šest gemova - tri igrača zajedno.

I to već četiri otpadaju na Suvirdjonkovu koja je i pokušala u prvom setu da se izbori protiv Amerikanke Grant, ali je u nastavku totalno pala i počela da gubi formu bilo kakvog ozbiljnog tenisa.

Ispala je u prvom kolu Australijan Opena, zatim u prvom kolu Rolan Garosa, a sada i u prvom kolu Vimbldona. Na velikoj sceni, nema za nju dobrog snalaženja.

E, ako je to bilo teško za gledati, onda je današnji dan bio kataklizmičan.

Đurić je sa 6:1, 6:0 poražen od, na papiru autsajdera, Italijana Skjabasija, a Kostovićeva je sa 6:0, 6:1 eliminisana od Bugarke Denčeve.

Oboje su proveli manje od sat vremena na Vimbldonu.

Postavlja se ozbiljno pitanje da li ima smisla uopšte i trošiti resurse za ovu vrstu ekskurzija, jer je očigledno da uspeh nije ni blizu.

Možda u budućnosti bude, ali sada definitivno nije.

Mladi Đurić je skroman momak, predan radu, a i imao je jednu epizodu ove godine gde su umalo dokopao glavnog žreba Čelendžera u Mathauzenu.

Ipak, u Londonu se nije dokazao.

Možda je Kostović, ponovo na papiru, imala najveće šanse da nešto više uradi na Vimbldonu, ali joj je samopouzdanje sada bilo krajnje neosnovano.

Na Rolan Garosu je i ona imala svetlu tačku, a onda je u potamljenju mladalačkog uma izgubila dobijen meč.

Evidentno je da ima apetit, ali se to nekada na terenu može pretvoriti u nedisciplinu i raspad sistema.

Sutkinja ju je u Parizu dva puta javno opominjala zbog ponašanja između poena i sigurno da je svesna u kom pravcu bi trebala sa svojim timom da unapređuje, ne samo igru, nego i svoju mentalnu stabilnost u toku igre.

Sve u svemu, jedan svojevrsni fijasko srpskog tenisa, makar što se tiče juniora.

Seniori su, uključujući treće kolo Natalije Stevanović i Lasla Đerea, napravili sasvim solidnu priču, a tu je (i ne mora se ni konstatovati) Novak Đoković.

Ovo nam je dobra opomena, i Srbiji i ovim mladim ljudima pred kojima su šanse da sve ovo zaborave i okrenu novi list.

Sistemski, izgleda da na teniskom planu nemamo odgovor na ovakve stvari i da bi moglo da nas spase samo individualno čudo koje će se samo, odjednom, pojaviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flying Squirrel

    9. jul 2023 | 17:38

    katastrofa = fss je jedini fudbalski savez koji je sposoban da od omladinskih svetskih šampiona u roku od 5 godina napravi treceligase

  • Slavica

    9. jul 2023 | 19:22

    Juniorski i seniorski tenis nemaju puno veze.Većina vrhunskih juniora ništa ne urade kao seniori.Da bi neko postao vrhunski sportista treba mnogo novca,puno odricanja,rad sa zaista stručnim ljudima i sreća da se izbegnu povrede.

  • Bata

    9. jul 2023 | 18:07

    Tužna budućnost srpskog tenisa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA