Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlada srpska juniorka o debaklu na Vimbldonu: Prvi put sam u životu igrala na travi, ali ne brinem se

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kostovićeva kaže da joj glava nije bila na mestu

  • 1
Teodora Kostović Foto: Telegraf.rs

Potpuni debakl srpskih juniora na ovogodišnjem Vimbldonu zaokružen je ubedljivim porazom Teodore Kostović u 1. kolu juniorskog takmičenja.

Osvojila je u tom meču mlada nada srpskog tenisa samo 1 gem, tako da nije lako ni njoj bilo da opiše šta se dešavalo.

- Prvi meč na travi, nisam igrala pripremni turnir, što mi je u glavi otežalo sve. Igrale smo finale na šljaci, pobedila sam je lagano, ali... Neiskustvo. To bih samo rekla. Ovo mi je bio prvi meč na travi uopšte.

Da li misliš da će ti trava nekada odgovarati?

- Mislim da će mi prijati, samo mi treba mnogo više iskustva. Treba mi i treninga, nisam imao uslove u Srbiji da treniram, odradili smo samo jedan trening na travi, ali mislim da će mi odgovarati jer igram agresivan tenis. Prema tome - ne brinem se. To je juniorski tenis tako da - glava gore, idem dalje.

Planovi za budućnost?

- Treba da igram juniorski US open. Mislim da ću odigrati pripremni turnir, doduše nadam se da hoću. Do tada - samo trening. Treba da idem za Ameriku, tamo ću da se spremam. Do kraja godine odigraću Orandž bol i Edi Her. Videćemo".

Zadovoljna u kom pravcu ide tvoja karijera?

- Naravno da sam zadovoljna zbog skoka sa nultog mesta do 19. pozicije na ITF renkingu. Nije nimalo lako stići tu za manje od godinu dana. Trudim se da iz ovog meča izvučem nešto pozitivno. Jeste da mi glava nije bila na mestu, ali to su sve nova iskustva.

(Izveštač sa Vimbldona, Miloš Bećagović)

Video: Stefan Đoković udara loptu kao tata: Predivan snimak treninga Noletovog sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA