≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Švjontek preživela meč lopte i konačno "pustila" Novaka da igra: Umalo da vidimo najveću senzaciju Vimbldona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poljakinja je uspela posle više od tri sata da eliminiše Belindu Benčić

  • 0
Iga Švjontek Foto: STRINGER / AFP / Profimedia

Malo je falilo da ove nedelje na Vimbldonu dobijemo najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira, pošto je prva teniserka sveta i jedan od glavnih favorita za titulu - Iga Švjontek bila na korak od ispadanja.

Švajcarska teniserka Belinda Benčić, je imala dve meč lopte, ali ih nije iskoristila, i Švojontekova je na kraju uspela da se izvuče iz pravog ponora i da slavi sa 6:7, 7:6, 6:3 i plasira se u četvrtfinale.

Od starta se videlo da neće biti ovo lak zadatak za prvu teniserku sveta, koja je do sada "počistila" sve rivalke.

Imala je u prvom gemu na servisu Benčićeve tri vezane brejk lopte, ali se Švajcarkinja izvukla. Zapretila je Švjontekova brzo ponovo, ali je Belinda ponovo u najtežim momentima izvlačila najbolje od sebe i spasila je novu brejk loptu.

Izdržala je potom još jedan veliki pritisak, jer je Iga imala dve set lopte na servis Belinde, ali se i tada izvukla i na kraju došla do tajbrejka, u kojem je odigrala fenomenalno, došla do 6:1 i potom iskoristila četvrtu set loptu.

Belinda Benčić Foto: AP/Tanjug

Drugi set je počeo sjajno za Švjontekovu, jer je u prvom gemu napravila brejk. Potom je i povela sa 3:1 i delovalo je da je upalila onu svoju čuvenu "mašinu" kada melje rivalke.

Ali, Belinda je bila tvrd orah, koji je zakočio "mašinu". Brzo je vratila brejk , a potom čuvala sigurno svoj servis do završnice.

A onda je na servis Švjontekove napravila pritisak, došla do dve meč lopte, ali ih nije iskoristila.

Benčić je potom psihološki pala u tajbrejku i glatko ga je izgubila sa 7:2.

Loše je počela i treći set, iako je prv aimala brejk loptu na 1:1, ali je nije iskoristila. Potom je dozvolila Švjontekovoj brejk, koji se ispostavio kao ključan. Poljakinja je do kraja sigurnom igrom sačuvala prednost i došla do pobede.

To što se ovaj meč odužio i trajao više od tri sata nije pogodovalo Novaku Đokoviću, koji je morao da čeka da one završe duel da bi izašao na svoj meč četvrtog kola protiv Huberta Hurkača.

U narednom kolu Švjontek će igrati sa pobednicom meča Azarenka - Svitolina.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Đoković udara loptu kao tata: Predivan snimak treninga Noletovog sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA