≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kraj sna za "novu Moniku Seleš" na Vimbldonu: Senzacija od 16 godina zaustavljena u 1/8 finala

Vreme čitanja: oko 1 min.

U aprilu je napunila 16 godina i već je stigla do osmine finala Vimbldona, ali u meču protiv iskusne Kiz se videlo da joj nedostaje iskustvo u prelomnim i dramatičnim trenucima

  • 0
Mira Andrejeva Foto: Tanjug/AP

Ruska teniserka Mira Andrejeva ove godine je najveća senzacija Vimbldona. Iako ima 16 godina, a ovo joj je debi na najvećem teniskom turniru na svetu, stigla je do osmine finala.

Nažalolst tinejdžerka iz Rusije dalje nije mogla, pošto se kao nepremostiva prepreka pokazala iskusna Medison Kiz koja je trijumfovala u 3 seta - 3:6, 7:6, 6:3.

Ali nema za čime da žali Ruskinja, koja je i u meču protiv 12 godina starije protivnice pokazala neverovatan talenat i potencijal, pa čak i bila u prilici da se izbori za ulazak u četvrtfinale.

Medison Kiz je u ovaj meč ušla kao veliki favorit, zbog iskustva i dobre forme na travi, pošto je prethodno osvojila i Istborn pre dolaska na Vimbldon. Ali, Andrejeva je beskompromisno ušla u meč i fenomenalnom igrom pokazala da se ne plaši nikog i da joj imena rivalki ne znače ništa.

Iako je Kizova počela bolje meč, na startu je napravila brejk za 2:0, Andrejeva je odmah uzvratila i došla do prvog seta prilično sigurno.

Zatim je u drugom imala brejk prednosti, delovalo je da ide ka sigurnoj pobedi od 2:0, ali je onda Amerikanka zaigrala na sve ili ništa, počela da pogađa rizične udarce i uspela je da vrati brejk.

Stiglo se do taj-brejka, gde se videlo da mladoj Ruskinji jednostavno nedostaje još iskustva za ovakve situacije i mečeve. Kizova je iskoristila prvu set loptu za izjednačenje.

Očigledno, to je potpuno izbacilo iz fokusa i ritma 16-godišnju teniserku, koju mnogi već nazivaju naslednicom Monike Seleš i Martine Hingis. Nažalost pretrpela je brejk već na početku odlučujućeg seta, a potom izgubila i poslednji gem na svoj servis.

Andrejeva je ove godine počela da igra na seniorskom nivou, a prvi veliki bljesak videli smo na Rolan Garosu, gde je prošla tri kola kvalifikacija i potom pobedila neka ozbiljna imena da bi je na kraju zaustavila Koko Gof.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Đoković udara loptu kao tata: Predivan snimak treninga Noletovog sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA