≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković: "Svako gleda GOAT trku na svoj način, kada se gleda iz šire perspektive..."

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skromno viđenje Novaka o večnoj debati

  • 4
Novak Đoković, Hubert Hurkač Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković prokomentarisao je novu raspravu koja se povela u vezi najboljeg svih vremena, jer pokušava da se ustanove sada dva termina - GOAT (najveći svih vremena) i BOAT (najbolji svih vremena). 

On smatra da je to dobro za beli sport.

- Ima dosta faktora koji utiču na debatu. Svako ima svoje mišljenje, izjašnjava se. Kada se gleda iz druge, šire perspektive da je dobro za tenis da se o tome što više razgovora. Ko je najbolji, najuspešniji jer suštinski mi želimo kao ambasadori našeg sporta da privučemo što više fanova, pažnje. Ako ta debata prouzrokuje to, što da ne, ja to podržavam - kazao je Novak.

Na pitanje u kojoj eri bi, pored svoje, voleo da igra, imao je poduži odgovor.

- Verovatno bih se svađao sa Mekinroom. Svi mi smo razmišljali kakvi bismo bili u drugoj eri, poredimo se sa šampionima iz različitih generacija. Mnogi od tih šampiona su i dalje aktuelni u našem sportu. Mekinro, Beker, Lendl itd. Tu su, prisutni. Da li u ulozi trenera... Sa Bekerom sam ranije radio. Dosta ga dobro poznajem i ovako lično. Imali smo dosta razgovora na tu temu. Bilo je interesantno čuti njegova razmišljanja i kako on vidi tenis danas u poređenju sa onim ranije - naveo je Đoković, a onda uporedio dve ere.

- Drugačije je, držim se toga, velika je razlika i u odnosu na tehnologiju koja se koristi. Reket, najbitniji alat za tenisera, do pre 30 godina se igralo sa drvenim, pa su onda menjali materijale, pa smo došli do lakših materijala, koji obezbeđuju i omogućavaju igraču da ima brzinu i apsorpciju vibracije pri udarcu. Dosta se toga promenilo. Samim tim teniseri imaju veće mogućnosti šta mogu da odigraju. Nekada nisi imao baš toliko mogućnosti, već si uglavnom igrao servis volej, slajs, posebno na podlogama kao što je trava. Retko ko je ostajao nazad. Prvi je bio Borg, koji je bazirao svoju igru na osnovnoj liniji, ali je i on išao na mrežu.

Dao je primer Džordana Tompsona sa kojim je igrao u drugom kolu Vimbldona.

- Danas je to retkost. Kada imate igrače poput Tompsona, sa kojim sam igrao u drugom kolu, i na prvi i na drugi servis ide na mrežu. To je nezgodno za nas koji nismo navikli da igramo sa takvim protivnicima. Riterni svih nas su dosta bolji, tako da za igrače koji igraju servis volej nije jednostavno da na servis idu napred - zaključio je Novak.

(Telegraf.rs)

Video: Stefan Đoković udara loptu kao tata: Predivan snimak treninga Noletovog sina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalija

    11. jul 2023 | 09:11

    Kralj....Jedan je Nole...

  • Bilja

    11. jul 2023 | 09:14

    Ziva legenda.Nole. ❤️

  • Juu

    11. jul 2023 | 10:51

    Novaku svaka cast koliko je skroman. Ja da sam na njegovom mestu, ja bih da me ovako nesto pitaju rekao sledece: Zar postoji dilema o tome ko je najveci teniser svih vremena? Pa ja cu vam reci da ne postoji, a evo i zasto. Federer je svojih 13, 14 gs titula osvojio kada je konkurencija u tenisu sto se tice vrhunskih igraca bila nikada losija, pa je za tih 5-7 godina bez prave konkurencije osvajao vecinu gs titula, a ujedno je privukao navijace i medije na svoju stranu koji su mu dali goat titulu, vise iz ljubavi prema njemu, jer slozicete se da sam ja sa druge strane bez bilo cije pomoci sa strane ovo sve osvojio i to u kakvoj konkurenciji igraca, pa pojavio sam se u vremenu kada su Federer i Nadal bili ubedljivo najbolji, a ja, pa ja sam uradio ovo sto sam uradio. Hm, a sto se tice Nadala, pa postujem njega i stvarno je neverovatan borac i teniser, ali da li stvarno mislite da bi Nadal bio u prici za najboljeg tenisera svih vremena da nije bilo sljake? Tako da, mislim da je suvisno vise diskutovati o tome ko je najbolji teniser svih vremena.. Eto tako trebas Novace da zboris, argumentovano i u centar! Svejedno te ovi izopaceni zapadnjaci ne vole. Ali znam, ti ipak imas postovanje ogromno za Federera i Nadala, ali iskreno, siguran sam da ti njih dvojicu vise postujes nego oni tebi i uz to, ti sa ovakvom izjavom nista ne bi slagao, ispao bi arogantan i nadmen, ali svakako si vec najgori za njih, tako da to nista ne menja. A ti bi im argumentovano dokazao kako stoje stvari!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA