Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaci sa slike sad igraju četvrtfinale Vimbldona: Kao nekad Đoković i Mari znaju se od 12 godine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stvara se novo veliko tenisko rivalstvo u kome ćemo uživati u narednih 15 godina

  • 0
Karlos Alkaraz, Holger Rune Printskrin: Youtube/Best tennis

Karlos Alkaraz i Holger Rune sastaće se u sredu u četvrtfinalu Vimbldona i mnogi smatraju da bi ovaj meč mogao da označi početak novog velikog rivalstva u tenisu.

Dvojica dvadesetogodišnjaka, za koje svi stručnjaci predviđaju da im pripada teniska budućnost i da će obeležiti svetski tenis u narednih 10-15 godina, po prvi put igraju četvrtfinale Grend slema na travi.

Ono što je posebno interesantno jeste da su oni rivali i prijatelji od detinjstva, nešto slično kao Novak Đoković i Endi Mari.

Poznaju se od 12 godine, igrali su na pionirskim turnirima jedan protiv drugog, ali i zajedno u dublu.

O tome je govorio i Alkaraz nakon pobede nad Mateom Beretinijem.

- Sa Holgerom sam igrao na mnogo turnira, još kad smo imali 12 godina. Zajedno smo odrastali, prolazili kroz niže kategorije, igrali na sjajnim turnirima. Igrati četvrtfinale protiv njega na Grend slemu je nešto sjajno i nešto u čemu ću uživati sigurno - rekao je Alkaraz na terenu.

Slično je i Rune pričao o njemu.

Njih dvojica su bili toliko bliski da se sada pojavila i zajednička fotografija iz klinačkih dana koju su objavilia na Snepčetu.

Inače, u dosadašnjem toku karijere, sastali su se 2 puta od kako su postali profesionalci na Turu. Alkaraz je pobedio na završnom turniru novih nada "Next Gen" 2021, dok je Danac pobedio na Mastersu u Parizu prošle godine, pošto je Španac predao meč pred taj-brejk u drugom setu.

(Telegraf.rs)

Video: Kiša "dosađuje" na Vimbldonu: Publika željno čeka nastavak teniskog dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA