≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Đoković okrenuo Rubljova za polufinale Vimbldona: Srpskog kralja tenisa dve pobede dele od istorije u Londonu!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Bravo, Nole!

  • 29
Novak Đoković Andrej Rubljov Vimbldon Foto: Tanjug/AP

Čak i onda kada ne ide najbolje, Novak Đoković pronađe snagu i umeće i pokaže da je kralj Vimbldona! Uprkos gubitku prvog seta protiv Andreja Rubljova, naš majstor stigao je do preokreta i samim tim i plasmana u polufinale Otvorenog prvenstva Engleske gde ga sada čeka Janik Siner - 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)!

Nije možda na ovom susretu Novaka najbolje služio servis. Štaviše, obično ga je izdao onda kada je to bilo najvažnije, ali kao što smo rekli i pored toga je Đoković pronašao dovoljno kvalitetnih udaraca da na kraju reši ovaj meč u svoju korist.

Sada ga od plasmana u novo finale najvećeg turnira na travi deli još samo jedan korak, a rival je stara poznanica u vidu Sinera koji je izbacio Romana Safiulina, takođe u četiri seta, nešto ranije danas. Polufinale je zakazano za petak, a videćemo da li će Đokovićev meč biti prvi ili drugi na programu.

Novak Đoković Foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Što se današnjeg okršaja tiče, sve je krenulo nekako očekivano. Novak i Andrej su na početku razmenjivali servis gemove ujednačenim tempom i gotovo da nije bilo šansi za brejk. To kao da je bio uvod u veliku buru koja je usledila na kraju uvodnog dela igre.

Kao grom iz neba, Andrej Rubljov stigao je do šanse da oduzme Novaku servis u devetom gemu i na opšte zapanjenje, u tome je uspeo. Pogodio je sve što je mogao, potom u narednom gemu sve to overio na svom servis gemu i posle tačno 45 minuta tenisa stekao prednost na ovom meču.

Pa ipak, Novak kao da je tek tada izašao na teren. Drugi set doneo nam je krajnje drugačiju sliku. Đoković je imao priliku da dobije ovaj set rezultatom 6:0, pošto je vezao uvodnih pet gemova, ali se Rus u poslednjem trenu trgao i sačuvao barem jedan svoj servis gem.

I treći set krenuo je onako kako je Novak zamislio. Posle kratkog egala, u petom gemu je Đoković napravio pritisak na jednom servisu Rubljova, stigao do brejk lopte na 30:40 i konvertovao je. Potom je delovalo da neće biti nikakve drame, pošto je srpski teniser lepo odrađivao posao, ali je "zapeo" na poslednjem koraku.

Taman kada je servirao za osvajanje trećeg seta, Novak je protiv Rubljova odigrao i najduži gem na meču. Ređale su se jedna za drugom set i brejk lopte, Đoković je propustio čak četiri šanse da ranije završi gem i set, dok je na drugoj strani Andrej imao tri mogućnosti da kazni srpskog tenisera, ali to nije uradio.

Novak je uzeo treći set, a kako je krenuo četvrti ponovo je naneo žestok udarac Rubljovu. U trećem gemu stigao je do novog brejka i pred njim je tada već bio autoput ka plasmanu u polufinale. Drame jednostavno nije ni bilo, Novak je čuvao svoje servise i bio je potpuno smiren. Publika je mogla da uživa u kvalitetnom tenisu i da se pokloni svom kralju.

Đoković - Rubljov 3:1 (4:6, 6:1, 6:4, 6:3)

TOK MEČA

IV SET

6:3 - GEM, SET i MEČ! Novak je u polufinalu Vimbldona!

5:3 - Još gem do pobede! Idemo Nole!

4:3 - Nekoliko vrlo, vrlo kvalitetnih udaraca u ovom gemu, ali on na kraju ipak pripada Andreju Rubljovu. Sve ipak ide kako treba, samo da Novak sačuva svoj servis.

4:2 - Apsolutno savršen gem Novaka Đokovića. Par perfektnih servisa, onda i sjajna paralela. Sve ide kako treba.

3:2 - I Rubljov je odgovorio na identičan način. As servisom je završio gem i produžio svoju nadu da može do preokreta.

3:1 - Potvrđen je brejk! Novak je na tri gema od pobede, a ovaj gem Đoković je zatvorio as servisom!

2:1 - IDEMO! BREJK! Rani brejk u četvrtom setu! Stigao je Novak do 15:40, potom je Rubljov spasio prvu brejk loptu, ali drugu nije mogao! Sada ogromna prednost za srpskog tenisera! 

1:1 - Đoković odgovara istom merom. Takođe uzima gem sa nulom. Da vidimo da li sada može i da zapreti.

0:1 - Brzinski gem na startu četvrtog seta. Rubljov nije izgubio niti jedan poen.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

III SET

6:4 - GEM i SET! Auh, kakva drama! Uspeo je Novak da stigne do trećeg seta, iskoristivši tek treću set loptu koja mu se ukazala, prethodno je Rus sjajno spasio prvu, a Novak greškom poklonio drugu. Usledila je ogromna drama, smenjivale su se set lopte i brejk lopte za Rubljova, ali je na kraju epilog bio onaj najbolji mogući! Sada još jedan set deli Novaka od polufinala Vimbldona.

5:4 - Ipak će morati Novak na svoj servis da potvrdi osvajanje trećeg seta, pošto Andrej Rubljov nije imao problema u svom servis gemu.

5:3 - Još jedan gem deli našeg Novaka od osvajanja trećeg seta i vođstva na ovom meču! Nije bilo problema u ovom servis gemu, pre svega zbog dobrih servisa.

4:3 - Šteta, imao je sada šansu Novak da stigne i do duplog brejka u trećem setu, ali se izvukao Rubljov. Spasio je brejk loptu na 30:40, a potom uz dosta borbe osvojio ovaj gem i sada će pokušati da se u potpunosti vrati u ovaj set.

4:2 - Dugačak, dosta dugačak poen na kraju ovog gema i na svu sreću pripada Novaku! U suprotnom bismo gledali dramu i đus, tako da sada Đoković prilazi još jedan korak bliže osvajanju ovog trećeg seta.

3:2 - BREJK! Idemo! Napravio je Novak pritisak baš kao što je to bilo željeno i uspeo je da oduzme servis Rubljovu. Jedna brejk lopta na 30:40 je bila sasvim dovoljna. Andrej Rubljov je na tom poenu poslao lopticu u mrežu. 

2:2 - Gem sa nulom! Ponovo šansa da Novak možda izvrši pritisak.

1:2 - Osvaja ovaj gem Andrej Rubljov sa nulom. Koliko je loše Novak odigrao govori i jak udarac loptice u mrežu na poslednjem poenu.

1:1 - Ponovo drama na gemu tokom kojeg je Novak bio na servisu! Imao je Andrej dve brejk lopte na 15:40, ali je Đoković vezao čak četiri poena i izvukao se iz neprijatne situacije.

0:1 - Rubljov je sada lako došao do gema na početku trećeg seta. As servisom ga je zatvorio i diktirao je tempo tokom najvećeg dela poena.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

II SET

6:1 - GEM i SET! Vrlo, vrlo lako uzima Novak Đoković drugi set! Samo jedan gem uzeo je Andrej, tako da sada kao da krećemo od nule.

5:1 - Uzima sada Rubljov ovaj gem. Ipak neće biti nule u drugom setu, ali Novak ima još četiri šanse da sve završi. Nadamo se da će da iskoristi već prvu.

5:0 - Andrej Rubljov je u velikom padu igre. Nervozno je Rus gađao loptice i sada je naš Novak nanizao već peti uzastopni gem!

4:0 - DUPLI BREJK! Neverovatno šta sada nije proverio Rubljov na brejk lopti, sudija je čak pogrešio! Ali nije Rus tražio čelindž, taj poen pripada Novaku i on sada ima dva brejka prednosti.

3:0 - Dobro je! Potvrđuje Novak ovaj brejk uz dosta, dosta muka! Morao je da spasi dve brejk lopte u ovom gemu. Sada je već na pola puta do osvajanja drugog seta i poravnanja na 1:1 u četvrtfinalu Vimbldona.

2:0 - BREJK! Tako je! Novak oduzima servis na početku ovog drugog seta! Fenomenalna reakcija posle gubitka prvog, sada je iskoristio drugu brejk loptu na 30:40 posle odličnog dropšota.

1:0 - Dobro je! Gem sa nulom za početak drugog seta, nadamo se da je ovo početak dobrog niza Novaka Đokovića.

Novak Đoković Foto: AP / Tanjug

I SET

4:6 - GEM i SET! Šteta, šteta, šteta... Novak je izgubio prvi set. Rubljov je uspeo da potvrdi brejk. Prvi set je na kraju trajao tačno 45 minuta. 

4:5 - BREJK! Ne valja, ne valja, ne valja... Andrej Rubljov pravi brejk u odsudnom momentu. Stigao je do brejk lopte na prednosti posle đusa i posle pauze će servirati za osvajanje prvog seta.

4:4 - Zaista odlično servira Rubljov na ovom meču i gotovo da ne ostavlja nikakvu šansu Novaku da napadne. Sada je ponovo srpski teniser osvojio samo jedan jedini poen.

4:3 - Uspešan je Đoković u ovom gemu, koji osvaja sa nulom i sada će opet pokušati da zapreti Rubljovu na njegov servis.

3:3 - Šteta, šteta, šteta... Najduži gem ovog meča pripada ipak Andreju Rubljovu. Imao je Đoković čak tri brejk lopte, ali je na kraju Rus uspeo sve da ih sačuva i da poravna.

3:2 - Posle uvodnog poena koji je uz bekhend viner pripao Ruljovu, Novak je nanizao tri dobre razmene i lako je došao do gema. Niti u jednom do sada nije bilo đusa.

2:2 - Uzima sada i Rubljov gem. Nije baš Novak zapretio Rubljovu, mada su poeni bili nešto duži. Ponovo je nerešeno u drugom setu.

2:1 - Samo jedan poen je sada Novak prepustio Rubljovu i to zbog duple servis greške. Sve ostale je osvojio i ponovo ima prednost.

1:1 - Sličan razvoj situacije kao i u prethodnom gemu. Oba tenisera su isprva osvojila po dva poena, a potom je dva dobra servisa odservirao Rubljov i stigao do poravnanja.

1:0 - Dobro je! Novak osvaja uvodni gem na ovom meču! Nije bilo nimalo lako, daleko od toga, zapretio je Rubljov i stigao na 30:30, potom odigrao i maratonski poen sa našim teniserom, koji je srećom rešen u korist Srbina.

- Očekivano, Novak će prvi servirati na ovom meču koji upravo počinje!

- Organizatori su rešili da otvore krov baš pred početak današnjeg meča. Prema prognozama britanskog MetOfisa, kiše ne bi trebalo da bude bar negde do ponoći.

Meč između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova počeće relativno brzo. Očekuje se da dvojica tenisera uskoro izađu na teren i da meč počne od 17.55 časova.

Bili su Đoković i Rubljov blizu izlaska na teren, ali je Elina Svitolina propustila veliku šansu da završi meč protiv Ige Švjontek u dva seta. Imala je mini-brejk prednosti u drugom setu, ali je Švjontek uspela da se vrati i da osvoji drugi set.

Organizatori su zbog kiše morali da zatvore krov, pa će se meč igrati u dvoranskim uslovima.

(Telegraf.rs)

Video: Voja će spavati u šatoru ispred Vimbldona zbog Novaka Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa2701

    11. jul 2023 | 20:07

    Koji licemeri ovi englezi,navijaju za Rusa a ovamo se bore protiv njih

  • Isabela

    11. jul 2023 | 19:03

    IDEMO NOOLLLEE😀💪🇷🇸♥️

  • +++BG

    11. jul 2023 | 19:30

    BEZ HISTERIJE I PLJUVANJA LEGENDE OVOG SPORTA!!MALO MENJAC ZEZA SAD CE NOLE U TRECU DA UBACI SAMO DA JE NADJE,A ONDA CISCENJE KAO I UVEK?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA