≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najveća senzacija Vimbldona! Ukrajinka napravila čudo neviđeno i izbacila Igu Švjontek

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bajka Eline Svitoline se nastavlja

  • 7
Elina Svitolina, Iga Švjontek Foto: AP/Tanjug

Kakav šok na Vimbldonu! Ukrajinka Elina Svitolina napravila je najveću senzaciju, pošto je izbacila veliku favoritkinju i prvu teniserku sveta Igu Švjontek. Svitolina je slavila sa 7:5, 6:7 6:2 i u polufinalu će igrati protiv Markete Vondrušove, koja je takođe napravila iznenađenje i pobedila je Amerikanku Džesiku Pegulu.

Švjontek je važila za velikog favorita pre meča, ali Svitolina je i u prošlom kolu izbacila favorizovanu Viktoriju Azarenku, tako da je Švjontekovoj to sigurno bio izbiljan alarm.

Međutim, Poljakinja je krenula idealno, napravila je brejk u prvom servis gemu Ukrajinke i potom ga potvrdila bez izgubljenog poena. Ali, onda je uzvratila Svitolina, prvo se vratila posle 0:30 u svom gemu, a potom je došla do brejka.

Odmah je Švjontek vratila brejk u narednom gemu i delovalo je da ide sigurno ka osvajanju prvog seta. Ali, onda je prilikom servisa za set Svitolina napravila brejk bez izgubljenog poena. Kasnije je bila sigurna na svoj servis, a onda ponovo napala servis Švjontekove i došla do dve brejk i set lopte i odmah je prvu iskoristila.

Drugi set je doneo sličnu priču. Svitolina je brzo pretrpela brejk, Švjontek ga je potvrdila, ali je ubrzo Ukrajinka odmah vratila brejk.

Švjontekova je napadala u nastavku seta, imala je i dve brejk lopte, ali se Svitolina izvukla iz teške situacije.

Na kraju je sve odlučeno u tajbrejku, gde je Svitolina rano došla do mini-brejka, ali ga je Švjontek brzo vratila i došla je do set lopte, koju je iskoristila.

A onda kada je delovalo da bi Švjontek mogla da napravi seriju i da nastavi u istom ritmu u narednom setu, usledila je fantastična igra Svitoline. Nakon što je Švjontek osvojila svoj prvi servis gem, usledila je serija od pet vezanih gemova Ukrajinke, koja je došla do 5:1. Švjontek je uspela da osvoji svoj servis gem, ali samo je odložila neodložno, jer je Svitolina u narednom gemu sjajno servirala i došla do meč lopti, koje je iskoristila, najveći uspeh u karijeri.

(Telegraf.rs)

Video: Preslatki snimak Nedovića koji u krilu drži ćerkicu i iz sveg srca navija za Novaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    11. jul 2023 | 17:47

    Нобел за мир 2022, Украјина, Евровизија ,Украјина, следи Вимблдон Украјина!! Политика је велика к***а!

  • Maja

    11. jul 2023 | 17:45

    Obe dve su antipatične!!

  • A

    11. jul 2023 | 17:38

    Da je moglo voleo bih da su obe izgubile, ali dobro, polako, jedna po jedna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA