Vreme čitanja: oko 3 min.

Siner puca od samopouzdanja pred meč s Novakom: "On je najteži izazov na svetu, ali idem da ga pobedim"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Italijan smatra da je mnogo naučio iz meča protiv Đokovića na Vimbldonu pre dve godine

  • 11
Janik Siner Printskrin: Youtube/Wimbledon

Janik Siner je uz malo problema prošao u polufinale Vimbldona, pošto je savladao Romana Safijulijna sa 3:1 i zakazao je veliki derbi protiv Novaka Đokovića u polufinalu, koje je na programu u petak.

Posle meča Siner je odmah već na terenu imao zanimljivu reakciju kada je upitan o Novaku, koji tada još nije završio meč sa Rubljovim, a čak je i gubio sa 1:0 u setovima.

Ali je istakao da je zadovoljan svojom igrom i to je ponovio na konferenciji, gde je pucao od samopouzdanja.

- Osećam se dobro, mnogo mi znači. Očigledno, kao što sam rekao na terenu, iza mene je mnogo rada za ovako nešto. Veoma sam srećan da mogu da igram prvo polufinale ovde, na posebnom mestu, na posebnoj podlozi. Videćemo kako će biti na sledećem meču.

Upitan je o Novaku i prošlogodišnjem duelu, kada je imao 2:0 u setovima i šta treba da uradi drugačije.

- Prvo treba da budem dva seta u prednosti. U suprotnom, ovo će biti potpuno drugačiji meč nego prošle godine. Poznaje me bolje i ja poznajem njega bolje. Mislim da će takođe biti malo i taktički meč više. Ali u neku ruku i mentalno. Ako igrate protiv Novaka, uvek je teško igrati ovde, posebno na Grend slemovima. Ali, srećan sam. Boriću se za svaku loptu. Uživaću u momentu, znajući da mogu da mogu da idem snažno, pokušavajući da ga pobedim. Ali, imamo dva dana slobodno, pokušaću da radim na nekoliko stvari koje ću možda koristiti u sledećem meču, videćemo kako će to izgledati.

Siner na putu do polufinala nije igrao sa igračem iz Top 50.

- Ne gledam to tako, jer svaki igrač koji dođe ovako daleko, znači da je veoma dobar igrač. Mislim da je Roman igrao na veoma visokom nivou, mnogo većem od nejgovog renkinga. Mislim da ispred sebe ima veoma dobar ostatak godine. Sa druge strane, pobeđivao sam top igrače u prošlosti takođe na ovim terenima. Svaki meč shvatam sa posebnom pažnjom, pokušavajući da pobedim rivala, a onda ćemo videti kako će biti.

Novinare je interesovalo gde je Siner najviše napredovao, a on je izdvojio tri stvari.

- Sigurno da sam fizički dosta napredovao. Mnogo sam jači. Mogu da ostanem na terenu mnogo sati, a da ne patim. Takođe i mentalno, izlazite na teren sa potpuno drugačijim mentalnim pristupom kada znate da ste Top 10 igrač. Takođe ste favorit većin vremena na terenu u većem delu turnira, to je takođe drugačije. Takođe mislim da sam mudriji, bolje se osećam. Ako treba da igram slajs, mogu da igram bez razmišljanja, ranije sam uvek malo razmišljao. Takođe mogu da izlazim na mrežu, znajući da imam dobre voleje - istakao je Italijan.

Ponovo su ga novinari vratili na Novaka i pitali su ga koliko je težak izazov igrati protiv njega..

- Da, sigurno da je jedan od najtežih, ako ne i najteži izazov ispred mene ako Novak pobedi, jer, kao što sam rekao, ovo je Grend slem. Ovo je veoma bitan deo turnira, polufinale. On je osvojio 23 Grend slemova, osvojio je Australiju, Pariz, ima napumpano samopouzdanje takođe. Biće teško, ali očigledno da ću dati sve od sebe. Prošle godine sam igrao veoma dobro, naučio sam iz toga. Nadam se da ću to takođe pokazati na terenu. Držaću se svog plana igre koji imam u glavi i nadam se da ću uspeti to da ispoljim na terenu na najbolji mogući način.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    11. jul 2023 | 21:47

    Синко, остаће ти само доживљај и сећање!Као што рече Новак за малог Алкараза, имаш ти још много да веслаш!

  • Bokara

    11. jul 2023 | 21:36

    Nada poslednja umire!

  • Majstor

    11. jul 2023 | 21:32

    Kreni odma, trebace ti dosta vremena da ga pobedis 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA