≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Đokovića pitali da li se smatra favoritom na Vimbldonu, brutalno im odgovorio: "Ne želim da budem arogantan"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Srpski teniser obraća se javnosti posle pobede nad Andrejom Rubljovim

  • 6
Novak Đoković Foto: Youtube / Printscreen / Wimbledon

Uspeo je Novak Đoković da prebrodi Andreja Rubljova posle preokreta i da slavi u četiri seta, tako da ga sada čeka polufinalni dvoboj sa Janikom Sinerom iz Italije. Taj meč je na programu u petak.

Najbolji srpski teniser se obratio se medijima posle nove pobede na Vimbldonu, kojom je došao do 46. Grend slem polufinala i izjednačio rekord sa Rodžerom Federerom.

Pohvalio je Novak svog rivala na početku ove konferencije, istakavši da je ovo bio fizički najteži meč koji je igrao sa Rubljovim.

- Sjajan meč, igrali smo obojica sjajno, dobro je izlazio iz blokova, davao precizne udarce, čim bi dobio priliku da preuzme kontrolu, to bi činio. Igrao je bolje u prvom setu, pri kraju prvog seta, nakon toga sam promenio momentum u svoju korist. U onom jednom gemu koji je trajao godinama sam uspeo da prelomim. Ovo je bio fizički najteži meč od svih koji smo odigrali.

Pre toga su Rubljov i Novak uglavnom igrali na manjim turnirima. Štaviše, Rus ga je dobio u finalu Serbia Opena u Beogradu.

- To je drugačije, igrati na 250 i Grend slemu. Sada je igrao najbolje, rekao sam, a to sam i očekivao od igrača koji je veliki radnik, veoma posvećen sportu. Vidi se da je napredovao, mnogo je napadao i pritiskao, stajao je blizu linije i uspevao je da me u nekim trenucima pogura nazad. Osećao sam veliko olakšanje kada sam osvojio treći set, ali svakako najkvalitetniji tenis je prikazao protiv mene na Grend slemovima.

Novak Đoković Andrej Rubljov Vimbldon Foto: Tanjug/AP

Uporedio je Novak uslove koji vladaju na Vimbldonu danas sa onima koji su tu bili za vreme korone. Mnogo je drugačije.

- Drugačije okolnosti, pre dve godine nismo mogli da napustimo hotel. Između kuće i stadiona. Porodica je sada sa mnom i srećan sam. Uspeo sam da dođem do polufinala, pokušavaću korak po korak da dođem do prilike da se borim za titulu.

Upitan je Novak da prokomentariše kako je to kretati se po travi sada kako turnir polako, ali sigurno odmiče.

- Teško je reći, kako prolazi turnir, sve nam je lakše da se krećemo po travi. Alkaraz i Siner vole da klizaju. Verovatno kako prolazi vreme sve je lakše da se klizi. Prvih nekoliko mečeva sam igrao pod zarvorenih krovom, drugačiji uslovi, a sada pod otvorenim nebom. Čini mi se da sada klizam manje nego ikada. Mislim da klizanje nije baš najbolja stvar na travi, više sam da udarim lopticom i da produžim nekoliko koraka. Servis me sada služi, ne moram trenutno da klizam toliko.

Nije Novak imao toliko šansi da prati Sinera na ovom Vimbldonu, jer su im se mečevi preklapali.

- Često smo igrali skoro u isto vreme, pogledao sam mu prvi set sada. Voli da igra brze podloge, želi da bude agresivan. Iz forhenda i bekhenda udara jako, voli da diktira, znam njegovu igru. Mlad je, naravno da se očekuje njegov napredak, pogotovo na servisu. Kompletan igrač, zaista jedva čekam meč, samo da se oporavimo. Biće motivisan, kao i ja, pa ćemo videti šta može da se desi.

Želeli su novinari da saznaju da li Đoković sebe smara za favorita na ovogodišnjem Vimbldonu.

- Ne želim da budem arogantan, ali naravno da se smatram favoritom. Ako sudimo po mojoj karijeri ovde i po osvojenim Vimbldonima, naravno da sebe smatram sebe favoritom.

(Telegraf.rs)

Video: Nole spreman za nastavak meča protiv Hurkača: Zagrevanje Đokovića koje nas vraća u detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bhm

    11. jul 2023 | 22:52

    Pa ako on igra ko bi normalan mogao nekog drugog da smatra favoritom???

  • Hahaha

    12. jul 2023 | 00:35

    Da li se smatra favoritom,a.covok osvoji sve sto se moze osvojiti

  • Alex

    12. jul 2023 | 06:41

    Pa naravno da se smatra favoritom...a ko bi drugi,ako ne nas Nole. ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA