Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakve veze ima Đoković sa začinom C? Sam nam je i Novak uz osmeh to objasnio!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve skockano i sve onako kako bi trebalo za Srbina

  • 0
Novak Đoković Foto: AP / Tanjug

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspeo je u četiri seta da se domogne polufinala Vimbldona pobedom protiv Andreja Rubljova, a za samog Rusa tvrdi da je na teren izašao prilično determinisan da slavi i prođe dalje.

- Bilo je zaista zabavno u nekim trenucima, sa druge strane i ne toliko zabavno već dosta naporno i neizvesno pred kraj trećeg seta i taj gem kada sam servirao za set kada je on imao dosta brejk lopti kada se lomilo. Puno emocija. Igralo se i protiv vetra, imao sam poteškoća da završim taj set zato što je bilo teško servirati protvi vetra. Sa druge strane je niz vetar bilo dosta lakše - kaže Novak, a onda i dodaje:

- Ovo je najbolji tenis koji sam doživeo od Rubljova u svima našim susretima na najvažnijim turnirima. Mislim da je izašao na teren sa dosta vere da može da pobedi i tako je i igrao. Prvu priliku kraću loptu je uzimao, diktirao, da me gurne nazad, da budem pasivniji i u tome je uspevao u nekim trenucima, pogotovo pred kraj prvog seta, zasluženo ga je dobio. Uspeo sam, međutim, da promenim momentum i da prešaltam na svoju stranu od početka drugog seta, odmah sam napravio brejk, osetio rasterećenje i video da je on malo klonuo. Bilo je 5:0 jako brzo tako da sam to iskoristio i tu smo bili izjedančeni - naveo je Đoković.

Uporedio je Rubljova sa prošlim susretom i Hubertom Hurkačom koji je visok i prevashodno krati poene.

- Onda sam ušao i u njegov tempo igre, pošto je skroz drugačiji od Hurkača s kojim se igralo uglavnom na servis, a danas je to drugačije izgledalo, dosta dugih, napornih poena. On je igrao veoma visok nivo, bio je čvrst i sa bekhend strane, puno je servisa vraćao tako da me je terao da se više potrudim da dobijem svaki poen. Mislim da je junački izvojevana pobeda. Jesam uživao, mislim da je bila dobra energija, i moja i publike i mog boksa. Sve u svemu, začin C, odlično je - idemo dalje - zaključio je uz osmeh Đoković.

Naredni proivnik, u polufinalu, biće mu Italijan Janik Siner koji je bio bolji od još jednog Rusa koji je dogurao daleko, Romana Safiulina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA