≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jirgen Melcer, čovek koji je promenio Đokovićevu karijeru, za Telegraf: "Nadam se da će Novak platiti večeru"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Austrijanac je bio uvek korektan igrač i čovek

  • 3
Jurgen Melzer Foto: Alexander Galperin / Sputnik / Profimedia

Jirgen Melcer će biti večno zapečaćen jednoj teniskoj generaciji, ne samo zbog svojih generalnih umeća i svojevremeno Top 10 statusa, već zato što je jedini čovek u istoriji koji je uspeo da preokrene meč sa 0:2 na 3:2 protiv Novaka Đokovića. U razgovoru za Telegraf na Vimbldonu podsetio se tog momenta koji se dogodio u četvrtfinalu Rolan Garosa.

- Znam to i podsete me na taj podatak svaki put kada vodi sa 2:0 u setovima i izgubi treći set, dobijem više stotina pominjanja na Tviteru kao poslednji čovek koji je to uradio. Prošlo je mnogo vremena, ali mi je to jedno od velikih dostignuća. Čuo sam da je to promenilo njegovu karijeru i srećan sam zbog toga. To je dobra stvar, nadam se da će platiti večeru nekad (smeh) kada bude završio karijeru i kada bude mislio unazad na taj momenat da će misliti da mu je to okrenulo karijeru na bolje.

Da li je Novak glavni favorit za titulu Vimbldona?

- Mislim da je Novak čovek koga bi trebalo pobediti, došao je sa mnogo samopouzdanja, mogli ste da vidite kada je igrao protiv Hurkača, kada je potrebno da isporuči u dramatičnim momentima on je tu i igra sjajan tenis. On je definitivno čovek koga bi trebalo pobediti ovde.

I dalje se vodi polemika ko je najbolji svih vremena. Ko je vaše mišljenje?

- Teško je to pitanje jer nije u pitanju samo broj osvojenih Grend slemova ili turnira uopšte. To je i način na koji je uticao na igru, kakva je navijačka baza. To je lično pitanje, u ovom trenutku je teško reći. Pre svega Rafa nije gotov, šta ako se vrati i osvoji još nekoliko grend slem titula. Izabrati jednog je nepravedno, ovo je bila sjajna era tenisa. Na kraju ako Novak završi sa 28, očigledno je GOAT. Ipak, svoditi samo na brojke mislim da nije fer.

Kako Đoković utiče na tenis?

- On je odneo profesionalizam na novi nivo, način na koji se priprema, radi i trenira - to je prosto novi nivo. On je 100 odsto teniski profesionalac i morate da budete u tim godina, sada ima 36 godina. Ukoliko ne vodite brigu o telu biće vam teško, ali imate osećaj da je svake godine sve mlađi. Ako slušate šta priča uvek govori da je imao nekoliko 'štucanja' i povreda tu i tamo, ali kada vidite kako se kreće na teren to ne primećujete.

Mladi poput Alkaraza, Sinera i Runea još uvek pokušavaju da se probiju pored Novaka?

- Ako pogledate poslednje Grend slemove koje je igrao Đoković nije zaista došlo do tranzicije, on je čovek koga bi trebalo pobediti, osvojio je Rolan Garos i Australijan open ove godine i ima priliku da još jednom napadne kalendarski slem. Očigledno je da ima uzurpatore, ali je i dalje na vrhu, tako je u ovom trentku. Postoji i dalje razlika između Alkaraza sa jedne strane, ali i Rune i Sinera sa druge. Alkaraz je onaj koji je najbliži, on je broj 1 na svetu, ali je Đoković propustio mnogo turnira. Ako pogledate da je osvojio grend slem turnire on je definitivno broj 1, proći će još par godina dok neko ne dođe do Novakovog nivoa i dok ga ne dostigne - završio je Melcer.

(Telegraf.rs)

Video: Voja će spavati u šatoru ispred Vimbldona zbog Novaka Đokovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    12. jul 2023 | 18:06

    nije fer svoditi na brojke. dok nije osvojio 23 GS najvažnije je bilo ko ima više GS Titula

  • Flying Squirrel

    12. jul 2023 | 18:10

    brojke nisu bitne GS Titule No1e 23, rafael 22, rodžer 20. možda ni ovo nije bitno međusobni mečevi No1e 27:23 rodžer , No1e 30:29 rafael

  • Jürgen

    12. jul 2023 | 17:16

    Jurgen nije Jirgen

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA