≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Alkaraz razmontirao Medvedeva i zakazao finale Vimbldona protiv Đokovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Španac u tri seta bolji od Danila

  • 25
Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Španski teniser Karlos Alakaraz zakazao je finale Vimbldona protiv Novaka Đokovića, pošto je u tri seta bio bolji od Danila Medvedeva!

Meč je trajao sat i 50 minuta, a Alkaraz je redom pobeđivao u setovima - 6.3, 6:3, 6.3 Podsetimo, Đoković je nešto ranije dobio Janika Sinera.

Alkaraz, inače prvi teniser sveta, bukvalno je pregazio Medvedeva na startu i posle samo 73 minuta imao je dva seta viška. U nedelju od 15 časova igraće svoje prvo finale na Vimbldonu ikada, dok će Đokoviću biti ukupno 35. i nema sumnje da nas čeka spektakl. Karlitos je ujedno postao najmlađi finalista Vibldona u poslednjih 17 godina, još od svog sunarodnika Rafaela Nadala.

Videli smo jedan potpuno čudan prvi set, set u kom je Alkaraz iskoristio svoju prvu brejk loptu i poveo sa 5:3. Zatim je sa nulom uzeo gem i poveo sa 1:0 u setovima - 6:3.

Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Spasio je Alkaraz brejk na startu drugog seta, tačnije u drugom gemu, a onda je i sam došao u situaciju da oduzme servis rivalu. Prva dva puta nije uspeo, treći jeste i nedugo zatim imao je 3:1 na svom kontu.

Naredna dva gema na svoj servis, Španac je dobio sa nulom, a kao šlag na torti videli smo brejk Alkararaza u devetom gemu za konačnih 6:3 i u drugom setu.

Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Tamo gde je stao u drugom, Španac je nastavio i u trećem setu. Uzeo je brejk i vrlo brzo poveo sa 3:0, da bi neočekivano stao i duplom servis greškom dozvolio Medvedevu da vrati brejk. Međutim, Rus nije uspeo da naplati taj brejk s obzirom na to da je posle velike borbe Španac ponovo uzeo servis rivalu i stigao do 4:2. I to posle pet brejk lopti.

Da će treći set biti totalno lud, videli smo u narednom gemu u kom je Medvedev još jednom uzeo servis Špancu i tako smanjio rezultat na 4.3. Ali, Karlitos ponovo uzima brejk, poveo je sa 5:3, te odservirao plasman u finale - 6:3.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA