≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Alkaraz uputio velike reč na Đokovićev račun, pa dodao: "Tražimo način da pobedimo Novaka"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac ističe da Đoković nema nijednu slabost

  • 3
Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Karlos Alakaraz i Novak Đoković, trenutno dvojica najboljih tenisera sveta, igraće u nedelju od 15.00 časova finale Vimbldona - te nema sumnje da nas očekuje veliki spektakl.

Alakaraz će to biti prvo finale, Novaku čak deveto, uz napomenu da ima osam pehara, dok su poslednji put ova dvojica tenisera "ukrstili rekete" u polufinalu Rolan Garosa kada je Španac doživeo povredu sredinom meča i nekako je završio partiju.

Na pitanje šta će uraditi da ga ne uhvati "grč" kao u Parizu, Alkaraz je rekao:

- Pa, probaću da izađen na teren bez toliko živciranja koliko sam imao na RG. Uradiću nešto drugačije i pripremam se za to. Nadam se da se neću grčiti kao u Parizu. Fizički ću raditi isto što sam i ranije radio pre mečeva, dok ću u tom mentalnom delu morati da uradim nešto drugačije. Da ostanem pribran i pokažem da nisam nervozan - rekao je Alkaraz i dodao:

- Mislim da je veoma posebno igrati finale protiv legende našeg sporta. Ako pobedim, to bi moglo da bude neverovatno za mene. Ne samo što ću onda osvojiti titulu, već bi to bilo protiv Đokovića. Uvek kažem, ako želim da budeš najbolji - onda moraš da pobediš najbolje. A Novak je jedan od njih.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Dobio je Alkaraz i pitanje o mogućoj taktici protiv Đokovića, odnosno da li je spremio istu.

- Ne još - rekao je kroz osmeh, pa dodao:

- Moram duboko da uđem u to, jer Novak nema slabosti. Biće veoma teško da pronađem način da budem opasan po njega. Trenutno ne razmišljam o tome, imaću vremena. Razgovarao sam sa svojim timom, naći ćemo način da pobedimo Novaka. Đoković je neverovatan. Ne radi ništa loše na terenu. Fizički je zver, mentalno je zver. Sve je za njega neverovatno. Mislim da jer to mešavina svega čemu mu se najviše divim.

(Telegraf.rs)

Video: Nestvarna podrška Đokoviću od dečice iz Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    14. jul 2023 | 23:10

    Ako ne bude grčeva biće problematično.

  • Sasa

    14. jul 2023 | 22:48

    Pokusava da Nole pomisli, lako ce...nije Nole tupav..

  • Slike iz života jednog idiota

    15. jul 2023 | 01:02

    Sve je ok ovaj mali je dobar nema sta ali realno on je za noleta još uvek riba pljuckavica ako ruke ne umešaju od sponzora ,kladionice na kraju ovih blentavih engleza novak ga dobija lagano sa 3:1 e sad videćemo ako i izgubi 100% je to neko moćan umešao prste ali na kraju krajeva jedan je NOVAK najbolji svih vremena toliko!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA