Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li će ovo probuditi "srpski inat" kod Novaka Đokovića u finalu Vimbldona?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije prvi put da unapred omalovažavaju srpskog tenisera...

  • 9
Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

Čak je 128 tenisera počelo put na Vimbldonu, a "knjiga se svela na samo dva slova". Ni manje, ni više, to su i trenutno dva najbolja tenisera na svetu - Novak Đoković i Karlos Alkaraz, koji će u nedelju, 16. jula igrati u samom finalu prestižnog turnira.

Ovo će biti njihov treći međusobni duel, a rezultat je izjednačen 1:1. Alkaraz je slavio tokom 2022. godine na Mastersu u Madridu sa 2:1, a onda je doživeo i pravi debakl na Rolan Garosu, kada je Đoković slavio 3:1 i to nakon povrede Španca.

Đoković igra za svoj 24. Grend slem, dok se Alkaraz bori za svoj tek drugi, pošto ima i tek 20 godina. Teško je reći i ko je favorit, ali sigurno je da Novaka niko ne može da otpiše unapred, pogotovo kada se probudi njegov "srpski inat".

Čini se kao da su određeni mediji, ali i publika već počeli s tim, što se može videti i na društvenim mrežama.

Naime, Eurosport je napravio jedno zanimljivo poređenje, na kom je istakao Rafaela Nadala koji je 2008. godine uspeo da osvoji turnir u Kvinsu, a potom kasnije i Vimbldon, dok su ga uporedili sa Karlosom Alkarazom, koji je takođe tokom 2023. godine osvojio već turnir u Kvinsu, očigledno mu dajući blagonaklonost.

Novak je poznat kao neko koga je upravo taj inat vukao godinama, a verovatno će i ponovo. Godinama važi isto pravilo, a ono glasi - nikad ne otpisujte Đokovića.

(Telegraf.rs)

Video: Nestvarna podrška Đokoviću od dečice iz Beograda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    15. jul 2023 | 08:35

    Dace bog da nas Nole osvoji ,nece biti lako ali on je hrabar vitez to mu je prednost dok je mali jos zelen i hrabrosti mu manjka ..rekao sam nek osvoji rg i ne nerviram se vise, ne mora nista vise.. samo da pretekne Nadala,sad kazem nek osvoji wimbldon i usa opet kompletira sva 4 i onda kako hoce ne nerviram se ne mora vise hahaha,Nole uz tebe smo sva nasa energija nek te vodi do titule i da snagu idemooooo junace

  • Gradjanin

    15. jul 2023 | 08:48

    Svim srcem smo uz tebe i navijamo za tebe Nole !!! Pobedi sutra i ucutkaj ih sve a narocito ove ljigave engleze. Najbolji ikada !!!! Idemoooo

  • Tirke

    15. jul 2023 | 08:45

    Miloš Krivokapic da prenosi finale, on je talija. Pozdrav za RTS!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA