Vreme čitanja: oko 1 min.

Đoković definitivno igra za Srbiju u Dejvis kupu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Interesantno je to što bi moglo da dođe u Valensiji i do novog duela Novaka i Karlosa Alkaraza

  • 2
Novak Đoković - Štruf Dejvis kup Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je potvrdio ono što se već nagoveštavalo proteklih mesec dana, a to je da će ponovo igrati za Dejvis kup reprezentaciju Srbije u predstojećem ciklusu.

Selektor Viktor Troicki ga je uvrstio za duele grupne faze u Valensiji koja se održava odmah nakon završetka US Opena.

- Igraću ove godine. Radujem se tome. Nisam igrao prošle godine – bilo mi je krivo jer sam se nadao da će momci da prođu grupu u Valensiji, pa da im se pridružim u Malagi. Taj format je ustaljen već nekoliko godina, imali smo tešku grupu prošle godine. Nadam se da ću biti zdrav i da ću biti na raspolaganju. Jeste da je raspored nezgodan, da se igra nedelju dana posle finala US opena, ali rekao sam selektoru Viktoru (Troickom) da sam tu i – jedva čekam - kazao je Đoković.

Interesantno je to što bi moglo da dođe u Valensiji i do novog duela Novaka i Karlosa Alkaraza jer su Srbija i Španija u istoj grupi, a onda još veće uzbuđenje bi moglo uslediti kada bi i sam Rafael Nadal ispunio svoje obećanje i zaigrao za nacionalni tim baš tada.

Ako ne u grupi, mogli bi se sastati u finalu, u novembru, i to baš usred Madrida.

Sa Srbijom i Španijom u grupi su još Južna Koreja i Češka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cubaka

    15. jul 2023 | 09:25

    Igrace naravno posto postoji pravilo da ukoliko ne igras za nacionalnu selekciju odredjen period ne mozes da nastupas na Olimpijskim igrama koje su sledece godine a svi znamo koliko Nole zeli to zlato na Olimpijadi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA