≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Nikada to nije doživeo, užasna odluka...": Legendarni teniser isprozivao sudiju koji je Đokoviću ukrao poen

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su na strani srpskog tenisera

  • 12
Novak Đoković, Džon Mekinro Foto: AP/Tanjug

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, prošao je u finale Vimbldona, pošto je sa 3:0 bio bolji od Janika Sinera, po setovima je bilo 6:3, 6:4, 7:6, dok je njihov meč obeležila i jedna poprilično sporna sudijska odluka, koja na kraju i nije uticalan sam ishod meča.

Naime, igrao četvrti gem drugog seta, kada je sudija naprasno oduzeo poen Đokoviću i dodelio ga njegovom protivniku, zbog nešto čudnijeg uzvika Novaka, koji je navodno poremetio Sinera, koji mu je i pored toga uzvratio lopticu.

Sudija je dosudio "hindrans", pa je i poen dodelio Sineru.

Nije se ta odluka dopala Đokoviću, ali ni teniskom svetu, pošto je i legendarni Džon Mekinro isprozivao glavnog arbitra ovog meča Ričarda Hejga.

- Nikada tokom njegove 18-godišnje karijere, niti jedan put se to nije desilo. Užasna, užasna odluka. Pre svega, da li ste primetili da je Sinerova lopta pala daleko od osnovne linije. Koliko je tu ometanja moglo biti? I potom upozorenje za vreme u istom gemu. Podneo je to stoički, bolje nego većina igrača što bi - rekao je Mekinro, koji je potom i dodao.

- Đoković je rekao da je to moglo da preokrene čitav meč. U pravu je. Ne bih voleo da se desi. Okej ako Siner podigne svoj nivo igre, ali ne i kad se sudija umeša - zaključio je Mekinro.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA