Vreme čitanja: oko 4 min.

Brutalan tekst čuvenog novinara: "Hteli su da unište Novaka sa ovih 8 stvari, a stvorili su najvećeg ikada"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Od početka do kraja, novinar je brutalno odgovorio svima

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković... Teniser koji je toliko velik i toliko snažan, da je njegovo ime dovoljno da stvori rečenicu, ispiše tekst, ali i objasni mnoge stvari. Novo finale Vimbldona, njegovo već 35. na najvećim turnirima u svetu tenisa pokazuju i koliko je zapravo srpski teniser ispred svih.

Nije retkost, učestalost je takva da često na turnirima dođe i neki pokušaj njegovog sputavanja, možda neka zavist, ljubomora, ko će ga znati... Sve to dolazi samo kako Novak ne bi uspeo, kako ne bi zakoračio još jednom iza tog cilja i ostavio sve daleko, daleko iza sebe.

Jedna sporna situacija se upravo desila i u meču polufinala protiv Janika Sinera, gde je Novak slavio sa ubedljivih 3:0, ali gde se susreto s nepravdom, pa čak i u nešto težem obliku nego što se uopšte i moglo zamisliti.

Novaku je na pravdi Boga, pred širokim auditorijumom oduzet poen jer je uradio ono što i svaki drugi teniser - napravio je zvuk, gunđanje, koje je navodno poremetilo Janika Sinera, pa je sudija odlučio da dodeli poen Italijanu.

Koliko je sam potez bio besmislen, govori i to da su odmah teniske legende, ali i aktuelni teniseri stali u odbranu Novaka Đokovića, dok je podrška došla i od jednog poznatog novinara - Kristofera Džonsona.

Nije ovo prvi put da Džonson piše tekstove kako bi stao na stranu Novaka Đokovića za svoj "Grend Slem Magazin", pošto je isto uradio i nakon Rolan Garosa, kada je takođe odlučio da ućutka hejtere koji su se okomili na najboljeg u istoriji.

Inače, Džonson je izveštavao iz preko 104 zemlje, stigao čak i do ratom zahvaćenih područja na našoj planeti, a opet se latio pera kako bi još jednom stao u odbranu Novaka.

Osvanula je nova kolumna, pod nazivom - Tenis stvara "hindrans" za Đokovića.

Na početku svog teksta, Džonson se osvrnuo na činjenicu da je Đokoviću dosuđen "hindrans" iliti ometanje protivnika tokom poena, nakon što je Novak nešto glasnije uzviknuo nakon što je lopticu vratio svom protivniku, što je bilo dovoljno da se odsudi "ometanje" i dodeli poen Italijanu. I sam novinar ističe da to nije uticalo na Sinera, koji je i vratio lopticu, ali, sudija Ričard Hej nije mislio tako.

- Bila je to upitna odluka, najblaže rečeno. Sudije su mogle da pozovu sličnu odluku i Andreju Rubljovu, Karlosu Alkarazu, Arini Sabalenki ili drugim igračima koji takođe "gunđaju" tokom poena nakon svakog zamaha. Ali ne, nisu im svirali. Đoković je nakratko počeo da se buni, ali je odmah obuzdao emocije, ostao je u fokusu i osvojio je set. Kasnije je dobio i novu opomenu zbog zadržavanja vremena između poena - krenuo je u tekstu Džonson.

Podsetio se i sam Džonson kako je Đoković reagovao posle meča zbog tog hindransa.

- "Hindrens" je mogao da promeni meč u tom trenutku. Bio sam vrlo nervozan posle te odluke sudije. Mislim da mi se tako nešto desilo prvi put u karijeri. Možda je to bio eho od krova, možda produžen uzvik, mislim da nisam uznemirio protivnika. Sudija je odlučio tako i moram to da poštujem - rekao je Novak i priznao da će gledati Alkaraza i Medvedeva.

Na to se nadovezao novinar.

- Đoković je ovu "kaznu" primio olako, samo zato što mu je teniski zvaničnik stvarao prepreke na njegovom maršu da postane najveći igrač svih vremena s osvajanjem 24. Grend slem titule, čime bi postao i gotovo najbolji u svakoj statističkoj kategoriji u tenisu.

Potom, Džonson je i poentirao u svom tekstu, izneo je podatke i činjenice zbog kojih bi se svako zapitao, koliko zapravo "hindransa" ima Novak Đoković tokom karijere, ali i mečeva.

- Zapadna elita ga ne voli zato što je iz Srbije, koju je NATO bombardovao tokom rata u Jugoslaviji.

- Publika ga vreba, zviždi mu jer se osmelio na izazov sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Ben Rotenberg i drugi aktivisti-novinari ga proganjaju zbog izmišljenih ili preuveličanih glasina, optužbi.

- Rukovodioci ATP su protiv njega zbog vođenja PTPA.

- Zvaničnici US Opena su ga diskvalifikovali nakon što je sutkinja Laura Klark preterano reagovala na lopticu koja ju je prošla.

- Australijski zvaničnici su ga pritvorili i deportovali.

- Zvaničnici SAD mu zabranjuju ulazak u zemlju bez dokaza o vakcinaciji

- US Open, podržan od Moderne, nije javno podržalo svog trostrukog šampiona.

Sve je ovo istakao Džonson, koji je svoj tekst zaključio i veoma moćnim rečima.

- Istina je da je on stvarao "ometanje" svakom drugom igraču, tako što je osvojio  čak 23 Grend slema i zato što je najbolji sportista svih vremena - zaključio je Kristofer Džonson, u svom tekstu za "Grend slem magazin"

(Telegraf.rs)

Video: Nole spreman za nastavak meča protiv Hurkača: Zagrevanje Đokovića koje nas vraća u detinjstvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    15. jul 2023 | 14:47

    Naš Novak će svima pojedinačno odgovoriti za sva omalovažavanja kad dođe vreme.......a to je kad se penzioniše kao najbolji svih vremena .......

  • Marko cg primorje

    15. jul 2023 | 15:05

    Tako je breee ima realnih

  • Lakirana cipelica

    15. jul 2023 | 15:02

    NOVAK ĐOKOVIĆ JE CAR!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA