≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novak igra za istoriju, a Srbija čeka još tri trofeja Vimbldona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ziki, Luna i Branko igraju za titule

  • 0
Novak Đoković Andrej Rubljov Vimbldon Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra od 15 sati protiv Karlosa Alkaraza za sovju osmu titulu na Vimbldonu, i ukupno svoj 24. Grend slema, a pored njega, Srbija bi danas mogla da proslavi još tri trofeja u Londonu. 

Naime, pored Novaka, finale Vimbldona igra i trinaestogodišnja Luna Vujović. Mlada teniserka je u Londonu pokazala da je velika budućnost pred njom. Mlada predstavnica Srbije se plasirala u finale Vimbldona do 14 godina!

Ono što je posebno zanimljivo, u finalu je moglo da dođe i do srpskog okršaja, ali je još jedna naša velika nada i zalog za budućnosti, Dušica Popovski, poražena od Holi Smart 6:2, 6:4.

Upravo će Luna sa Britankom rešiti pitanje najbolje na Vimbldonu u svom uzrastu.

Ziki legendaI Nenad Zimonjić je u Londonu gde će u paru sa Rene Stabs igrati finale u kategoriji legendi protiv para Greg Rusedski - Končita Martinez. Zimonjić ima 48 godina, kao i dva veštačkakuka, ali je njegov sportski dug preovladao, pa se sa uspehom bavi i dalje tenisom. Uz to, popularni Ziki je najavio i povratak u profesionalne vode.

U dublu juniora naćiče se još jedan mladi teniser iz Srbije. Reč je o Branku Đuriću koji će nastupiti u paru sa Arturom Geom iz Francuske . Oni će se sastati protiv Jakuba Filipa iz Češke i Gabrijelea Vulpite iz Italije.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA