≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako "autsajder" Đoković može da pobedi "broja 1" Alkaraza? Detaljna analiza svih uslova za trijumf Novaka

Vreme čitanja: oko 2 min.

U detaljnoj analizi novinar Kristofer Džonson ističe da je Novak "protivnik iz pakla, koji je preživeo Nato bombe, US Open i Australiju"

  • 7
Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra od 15 sati protiv Karlosa Alkaraza veliko finale Vimbldona.

Neposredno pred meč brojni navijači, kao i teniski stručnjaci i komentatori, bave se analizom i predviđanjima ishoda finala u Londonu. Jedan od njih objavio je i Kristofer Džonson koji za grandslammagazine.com, objasnio šta je Đokoviću potrebno kako bi pobedio Alkaraza i, još jednom, ispisao stranice teniske istorije.

Tako, on ističe na početku svoje anlaize da je Novaku potrebno da izdrži prvi nalet mladog tenisera i pokaže mu da neće tako lako uspeti da ga pobedi.

- Karlitos ima 20 godina. Muškarci u njegovim godinama nisu poznati po strpljenju. Hoće da stvari završe brzo. Tako, Novak će postajati sve jači i jači kako meč bude odmicao, postaće šahovski meč. Trebalo bi da učini da Karlitos oseti težinu ovog meča. Peti set će dobiti stariji i iskusniji, čak i ako Alkaraz bude odmorniji.

- Novače, ne radi ono što i Danil. Medvedev nije odigrao pametno polufinale. Dozvolio je Alkarazu d aga napadne - ističe on i dodaje:

- Alkaraz je "oduvao" Medvedeva, pogotovo u drugom servisu, naterao ha je da greši. Novak ima jedan od najboljih drugih servisa na svetu, ali, ni to ne bi moralo da spreči Karlitosa da ga napadne. Novaku je potreban visok procenat prvog servisa. Takođe, kod riterna, potrebno je da "skloni loptu" iz Alkarazove zone napada. Ono što bi moglo da napravi razliku u korist Novaka jeste njegova sposobnost da dođe do lakih poena iz servisa.

Džonson nastavlja sa anlizom i bavi se odbranom.

- Kod riterna, novaku je potrbno da šalje loptu na forhend stranu Alkaraza i drži lopticu nisko. Đoković često voli da šalje duboke riterne u noge servera. Ali, Alkaraz ima neverovatan forhend sa sredine osnovne linije, što je pokazao protiv Medvedeva. karlos, kao i Rafa, je opasniji sa forhendom na "bekhend" strani, nego iz svog forhend ugla. Karlos, kao i Rafa, želi da "ovredi" ne da odbrani svojim forhendom. Novak će morati tu igru da "slomi" i uništi njegovo "carstvo".

Prednost Novaka

Đoković je najbolji na osnovnoj liniji. Skrati teren. Novak može da frustrira Karlitosa ako "uhvati" njegove dropšotove i tako mu uskrati omiljeno oružje.

Novinar u svojoj anlaizi ističe da je Novak u psihološkoj prenosti.

- Može da uđe u glavu Karlitosa. Ne sme da dopusti "Princu Karlosu" da se nasmeje na putu kroz finale. "Kralj Đoker" će morati da učini se karlitos oseti da ima protiv sebe neprijatelja iz pakla.

Publika

Novak bi morao da iskoristi publiku. Ako je 2019. godine, na povike poublike: "Rodžer, Rodžer", on čuo: "Novak, Novak", sada bi na eventualno skandiranje: "Ole, ole Karlos", trebalo da čuje: "Ole, Ole, Nole, Nole".

- Đoković je možda najhrabriji sportista u istoriji. Preživeo je NATO bombe, US Open diskvalifikaciju, Australiju i njihovu vladu, Bena Rotenberga. Obično je igrao najbolje kada su svi protiv njega. Taj mentalitet bi trebalo da ima i ove nedelje - zaključuje novinar.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atanasije Jevtić

    16. jul 2023 | 11:48

    Sam protiv svih!!!

  • Johan

    16. jul 2023 | 11:57

    Biće neizvesno ali danas neće biti poraženih,jer mladi lav ako izgubi izgubiće protiv starog alfa moćnog predatora,a stari lav ako kojim slučajem izgubi izgubiće protiv mladog žednog i gladnog željnog pobeda predatora koji je u ovom trenutku jedini na Svetu jedini mogući naslednik najboljeg tenisera i sportiste Sveta Novaka Đokovića.!

  • Nada

    16. jul 2023 | 12:52

    Svim srcem za Novaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA