≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako će izgledati ATP lista nakon pobede Alkaraza nad Đokovićem u finalu Vimbldona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Španac uvećao razliku na vrhu

  • 0
Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Španski teniser Karlos Alkaraz je po prvi put u karijeri osvojio najprestižniji teniski turnir Vimbldon trijumfom nad Novakom Đokovićem 3-2 (1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4).

Novi talas belog sporta definitivno neće biti toliko sumoran koliko se možda mislilo nakon "razbijanja" takozvane "velike četvorke" odlaskom Rodžera Federera u penziju i Karlitos bi ukoliko ovako nastavi definitivno mogao da sustigne neke od rekorda koji su njegovi prethodnici postavili.

Pobedom na Vimbldonu Alkaraz je i zadržao prvo mesto na listi i uvećao razliku za 800 bodova, pa je tako sada na skoru od 9675. Novak Đoković ima ukupno 880 manje (8795), ali je zato Danil Medvedev daleko iza na trećem mestu sa 6520.

Optimistično je to što Nole u narednom delu sezone ne brani mnogo bodova, pa bi mogao da prestigne Španca brže nego što bismo mogli da očekujemo. Ipak, ostaje pitanje da li će Đoković učestvovati na na nekom turniru do US Opena, koji se održava od 28. avgusta do 10. septembra.

(Telegraf.rs)

Video: Jelena Đoković sa decom poželela Novaku sreću: Pogledajte šta je uradila pred finale

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA