Vreme čitanja: oko 2 min.

Alkaraz sumnjao u sebe pre finala: Mislio sam da nisam sposoban da pobedim Novaka u 5 setova

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajni španski je istakao da je neverovatno što je uspeo da pobedi takvu legendu tenisa "na njegovom terenu" posle epske bitke

  • 3
Novak Đoković, Vimbldon, Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Karlos Alkaraz uspeo je u onome što nikom nije pošlo za rukom 10 godina. Pobedio je Novaka Đokovića na Centralnom terenu na Vimbldonu i tako osvojio svoj prvi trofej na "Ol Ingland Klabu" i drugi Grend slem u karijeri.

Fantastični 20-godišnjak je odigrao sjajno finale, bolje se snašao u odlučujućim trenucima i zasluženo, ipak moramo priznati, osvojio šampionski pehar.

- Osećaj je odličan. San mi se ostvario, da budem šampion Vimbldona. To sam oduvek želeo. Nisam mislio da će doći ovako rano. Sada je vreme da se uživa, rekao sam da je ovo bio san - poručio je Alkaraz na konferenciji posle meča.

Kako kaže ni sam nije očekivao da može da pobedi Đokovića na "njegovom terenu".

- Učinio sam ovo zbog sebe, ne zbog teniske generacije, da budem iskren. Sjajno je. Da pobedim Novaka kada je u punoj snazi, na njegovom terenu, da napravim istoriju, da trijumfujem protiv njega na terenu na kojem nije poražen 10 godina... Zaista je neverovatno. Ovo nikada neću zaboraviti. Sjajno je što je nova generacija tu, da me i ona vidi da njega pobeđujem i da ih ubedi da su i oni sposobni za tako nešto.

Novak Đoković, Vimbldon, Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Sada dolazi vreme slavlja i odmora.

- Imam sada šampionsku večeru, a onda... ne znam. Provešću neko vreme sa timom i porodicom, ali ne znam još gde.

Đoković je rekao da u njemu vidi segmente svoje, Nadalove i Federerove igre, kao da je miks sve trojice najboljih tenisera ikada.

- Ludo je to što je Novak rekao, ali da, smatram sebe kompletnim igračem. Imam udarce, snagu mentalnu i fizičku. Ne znam. Verovatno je u pravu, ali ne želim da mislim o tome. Misliću o tome da sam ja Karlos Alkaraz, ali sigurno imam dosta pojedinosti od njih trojice.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Posle ovakvog finala protiv verovatno najboljeg tenisera u istoriji sigurno je naučio nešto u pobedi.

- Ne znam, verovatno da sam sposoban da uradim nešto kao što sam danas. Pre meča, mislio sam možda da nisam sposoban da savladam Novaka u pet setova, ali je bilo epski.

Uspeo je da uradi nešto što je mnogima teško, da koristi svaku Novakovu grešku.

- Težak prvi set, ali sam pomislio da igram na dobrom nivou, iskoristio prilike... Ako ne iskoristite prilike protiv legende kao što je Novak... Morate da se mučite. Da sam izgubio drugi set, verovatno ne bih imao mogućnost da pobedim i podignem pehar. Verovatno bih izgubio u tri seta - poručio je španski teniser na kraju.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    16. jul 2023 | 23:37

    Svaka čast obojici, igraju fenomenalno. Žao mi je što je Novak izgubio ali i to je deo života

  • C he

    17. jul 2023 | 09:40

    Da je Novak imao malo više koncentracije na brejk loptama,meč bi završio sa 3-0.Na stranu sve,svaka čast Alkarasu,hrabro je odigraoi pobedio.Novak nije imao dan,ništa više.Popravni je u New Yorku.

  • Ivan

    17. jul 2023 | 10:24

    Svaka tebi cast momcino Ali ovaj put Djokovic je sam sebe pobjedio Odvano nisam gledao ovako mucenje na svom servisu i Naravno volej u mrezicu za 2:0 U petom koji ga je odveo u poraz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA