Vreme čitanja: oko 1 min.

ATP lista koja će zaboleti Đokovića i njegove navijače: Novak ostao na 2. mestu, Alkaraz povećao prednost...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo nije dobro...

  • 11
Novak Đoković, Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

Samo što se završio Vimbldon, treći Grend slem u godini, odmah je izašla i nova ATP lista, koja se neće baš svideti Novaku Đokoviću, kao ni njegovim navijačima, pošto je ostao na drugom mestu i to sa većim zaostatkom.

Đoković je poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza sa 3:2, po setovima 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4, čime je Španac došao i do svog drugog Grend slem turnira u karijeri.

Osim pehara i značajnog iznosa novca koji je zaradio, Alkaraz je dobio i određeni broj bodova, dok se isti Đokoviću smanjio pošto nije odbranio titulu osvojenu prošle godine, kada je slavio protiv Nika Kirjosa na istom mestu.

Karlos Alkaraz je ostao na prvom mestu na ATP listi i ima 880 bodova više od Novaka Đokovića. Španac sada broji 9.675 poena, a Đoković je na 8.795. Odmah iza njih je i Danil Medvedev, ali sa mnogo većim zaostatkom - 6.520.

Potom slede Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Holger Rune, Andrej Rubljov, Janik Siner, Tejlor Fric, Frensis Tijafo...

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanović je zabeležio pad i sada je na 44. mestu, Laslo Đere se popeo na 55. poziciju, dok je Lajović pao na 61. mesto. Takođe, Hamad Međedović je zabeležio pad od 27 pozicija i sada je na 183. mestu na ATP listi.

(Telegraf.rs)

Video: Deca opet pokazala koliko im Nole znači: Đokoviću pred polufinale Vimbldona stigla najveća podrška

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbooljub

    17. jul 2023 | 09:45

    Pa nisu trebali ni da mu uzimaju bodove jer mu ih nisu ni dali prošle godine??? Sramota čime se sve služe? Sa prošlogodišnjim bodovima sa Austaliaopenom i sa onim izbacivanjem zbog sudinice kada je pogodio loptom ko bi bio prvi??? Mi znamo ko je prvi i najbolji tako da ta lista nije merodVna jer je lažna.

  • C he

    17. jul 2023 | 09:29

    Jojjj,koliko hiljada poena su Novaku ukrali...Samo na proslom Wimbledonu 2.000.....

  • Re

    17. jul 2023 | 10:03

    Đoković je rekorder po broju nedelja na mestu br.1 (oko 390 nedelja),tako da to više nije važno.Uz rekord od 23 gren slema cilj mu je da ih poveća za još nekoliko i da osvoji zlato na OI,eto to je sada njemu i naciji važno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA