Vreme čitanja: oko 3 min.

Od treninga na tepihu dok krov prokišnjava, pa do Vimbldona: Đere najavio novi GS uspeh! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 3 min.

Naš trenutno drugi najbolji teniser sprema se za Vimbldon

  • 0

Laslo Đere prevalio je veliki put od treninga na tepihom pod krovom koji prokišnjava do pariranja Keiju Nišikoriju na Gren slemu, a sada se sprema za nove poduhvate na Vimbldonu. Štaviše, biće 31. nosilac u Engleskoj i ima veliku želju da mnogima pomrsi račune.

Na Rolan Garosu je uspeo da izludi Keija Nišikorija u petosetnom maratonu, nijanse su ga delile od pobede u 3. kolu, a nakon tog poduhvata, ekipu Telegrafa dočekao je na novosadskim terenima.

Laslo Đere

Foto: Nikola Tomić

Prepodnevni dvočasovni trening protekao je u žestokom ritmu koji je nametnuo trener Boris Čonkić, nije štedeo Lasla po vrelini i betonu, koji je bio prinudna podloga pred sezonu na travi.

Umeo je da nastrada i reket, Laslo je samokritično doživljavao svaki kiks i pogađanje mreže, a nakon treninga, podsetio se poslednjih izazova na šljaci, na kojoj igra najbolje.

- Prvi put da sam ostvario malo bolji rezultat u Parizu i da nisam previše razočaran otišao iz Pariza. Krivo mi je zbog meča protiv Nišikorija, ne mogu reći da sam se opustio, našao sam se već prošle godine u sličnoj situaciji na US Openu, kada sam igrao za svoju prvu pobedu na grend slemu protiv Majera i vodio sam sa 2:0 u setovima, imao dupli brejk u trećem, uspeo sam nekako da izgubim taj set, na sreću, predao je u 4. setu. Setio sam se toga, probao sam da se ne opustim, ali je opet on malo podigao nivo igre, ja sam napravio nekoliko grešaka. Nisam previše razočaran, mnogo puta sam se vratio iz sličnih situacija, sad se to desilo obrnuto, on se vratio. Sledeći put će biti bolje.

Laslo Đere

Foto: Nikola Tomić

Sada si već ušao u top 30, primećuješ li da se to oseća i u stavu najjačih rivala, koji te sve ozbiljnije shvataju?

- Mislim da je Nišikori jako dobro ušao u meč, u 1. setu baš i nisam imao šansi, iako sam prvi napravio brejk. Bio je suštinski neverovatno agresivan iz bekhenda, ima jedan od najboljih bekhenda koji sam ikada video. Kako je vreme odmicalo, trudio sam se da ostanem u igri, uzmem 2. set, da malo odugovlačim meč. Kako je teklo, bio je malo pasivniji. Bio je agresivan, ali ne kao na početku, pa smo na kraju bili egal. Za dlaku sam izgubio.

Kako je trenirati na betonu umesto na travi pred Vimbldon?

Laslo Đere

Foto: Nikola Tomić

- Nema trave ovde u Srbiji, ali tako je generalno, sem u Engleskoj i Australiji, tek na nekoliko mesta je ima. U prethodnih par godina sam dosta solidno na travi, kao klinac sam na tepihu puno trenirao. Nije mi strana, čak više leži nego beton, trenirao sam u Novom Sadu i Beogradu pred put za Hale. Biću spreman za Vimbldon!

Kakva su očekivanja od samog turnira?

Laslo Đere

Foto: Nikola Tomić

- Verujem da mogu da napravim dobar rezultat, ali malo sve zavisi od žreba, najviše od igre... Nadam se sličnom rezultatu kao ovom u Parizu, čak možda i dalje, to bi bilo fantastično. Ovo će biti moj prvi pravi Vimbldon, ovo što sam igrao protiv Lorenca prošle godine, taj dan sam stigao iz Milana sa čelendžera, to je bio potpuni haos. Sada imam više vremena da osetim atmosferu turnira i sve ostalo. Sigurno će biti malo i treme, ali verujem u dobar rezultat!

Veruju i ljubitelji tenisa u Srbiji, a više će se o Laslovom putu znati u petak 28. juna, kada će se održati žreb u 11.00 po našem vremenu.

VIDEO - Laslo Đere o posveti titule preminulim roditeljima

VIDEO - Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA