≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Legendarni teniser se oprašta na Vimbldonu: Emotivnim pismom najavio kraj karijere

Vreme čitanja: oko 2 min.

Markos Bagdatis će poslednji meč odigrati na Gren slemu u Londonu

  • 2

Markos Bagdatis je odlučio da kaže zbogom tenisu! Jedan od najomiljnijih tenisera na ATP turu će svoj poslednji turnir odigrati na Vimbldonu.

On je putem svog Instagrama obelodanio da je odlučio da kaže zbogom "belom sportu".

Saopštio je da su posledce povreda ostavile traga i da više nije mogao da igra na željenom nivou.

Emotivnim pismom se obratio fanovima, porodici i svima koji su ga podržavali tokom karijere.

Markos Bagdatis Markos Bagdatis; Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

- Hteo bih da vam kažem da će predstojeći Vimbldon biti moj poslednji turnir u karijeri. Izuzetno sam zahvalan za vajld kartu za "Ol Ingland Klab", koja mi je pružila priliku da kažem zbogom sportu koji toliko volim i koji je tako veliki deo mog života poslednjih 30+ godina.

- Ova odluka nije bila laka. Bilo mi je veoma teško, pogotovo fizički, da se vratim na nivo kojem pripadam. Iako moja duša želi, granice mog tela su me sprečile da igram i da budem na konstantno visokom nivou. Posebno su mi zadnje dve godine bile teške, sa povremenim povredama i bolovima. Osim toga, imam lepu ženu, dve ćerkice i treće dete na putu i nisam mogao da budem više uzbuđen da provodim više vremena sa njima kod kuće.

- Iako sam tužan što se opraštam od sporta koji toliko volim, veoma sam uzbuđen zbog sledećeg poglavlja u mom životu. Ostaću i dalje u tenisu, tako da ćete me videti na turu i dalje.

- Ima mnogo ljudi kojima želim da se zahvalim što su bili deo ovog neverovatnog putovanja sa mnom, počevši od moje porodice prvo. Svim ljudima koji su mi pomogli da postanem osoba i teniser kakav sam danas, kažem hvala, posebno mami i tati, koji su me podržavali od treće godine da igram tenis. Hvala vam što uvek verujete u mene i podstičete me da postanem bolji.

- Moj tim, moji bliski ljudi, a posebno fanovi širom sveta... naterali ste me da se osećam dobrodošlim u svakom gradu i zemlji u kojoj sam ikada bio, a vaša ljubav, podrška i energija su nešto što će mi zaista nedostajati. Hvala vam na ovoj neverovatnoj trci. Ne mogu da dočekam da poslednji put u Londonu dam sve od sebe - napisao je Markos Bagdatis.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Marcos B a g h d a t i s (@baghdatis_official) on

Bagdatis je tokom karijere osvojio četiri titule, zaradio je 8.800.000 dolara, a najveći uspeh ostvario je 2006. godine, kada je igrao finale Australijan opena. Iste godine imao je i najviši renking na ATP listi - 8. mesto.

Poznat je kao igrač koji je igrao atraktivan tenis i koji je na svakom meču imao armiju vernih navijača, koja ga je pratila i navijala kao na fudbalskim utakmicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gox

    24. jun 2019 | 18:05

    Markos hvala ti sto si bio deo ove igre,ostaces upamcen kao dobar igrac.Sve najbolje u zivotu!

  • Душан Краишник

    25. jun 2019 | 09:56

    Ко је овај тип шта је освојио дај а Људи не лупајте!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA