≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Federer o rivalstvu sa Rafom i Novakom: Guramo jedan drugog, sjajno je što igramo u istom trenutku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarac, Srbin i Španac - najbolje što se tenisu desilo u istoriji

  • 5

Tenis ovo ne pamti, teško da će se ikad ponoviti era u kojoj podjednako moćno vladaju tri igrača, tako dominantno u odnosu na ostatak konkurencije. Čitava decenija njihove hegemonije. Oni su svet za sebe. Podatak da Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković zbirno imaju 53 Grend slem trofeja je najslikovitije svedočanstvo njihove snage, talenta, dugovečnosti, klase...

Prema rečima "prvog među jednakima" iz fantastičnog trija, Rodžera Federera, imati tri tako velika igrača u istom trenutku teniske istorije je nešto neprocenjivo! Novinari su upravo o tome pričali sa vlasnikom 20 Grend slem titula pred start Vimbldona, konkretno je bilo pitanje upućeno Federeru da prokomentariše činjenicu "da tri tako velika igrača toliko dugu dominiraju i šta to znači za sport?"

- Mislim da je to sjajno. Takve stvari se ne dešavaju baš često... - počeo je Rodžer, pa poentirao:

- To i pokazuje da i pored toga svako od nas može imati neverovatnu karijeru. Čudno, uvek mislite da jedan drugome uzimamo trofeje, i to jeste tako, ali isto tako guramo jedan drugog ka najvećim visinama, da budu bolji: Rafa na travi, Novak na tvrdoj podlozi, ja na šljaci...

Federerova misao se može sublimirati baš ovako: da nije bilo jakog Rodžera, ne bi bilo ni jakog Rafe, a da nije bilo dominacije njih dvojice, možda danas ni Novak ne bi bio veliki igrač.

- Definitivno smo postali bolji zbog toga što smo jedan uz drugog, ne znam da li bi bili bolji da smo igrali u neko drugo vreme. Iz moje perspektive zabavno je imati nas, nadam se da navijači uživaju jer smo sva trojica drugačiji karakteri, igramo dugo već.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA