≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je čovek koji se rugao Đokovićevom stajlingu i frizuri: U karijeri je najmanje pisao o tenisu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Locirali smo autora teksta o Đokoviću koji je naišao na osude ljubitelja tenisa u Srbiji

  • 58

Pravo niotkuda, u predvečerje Vimbldona pojavio se još jedan u nizu tekstova koji se mogu podvesti pod kategoriju od koje smo oguglali - "zbog čega Novak Đoković nikad neće biti veliki kao Rafael Nadal i Rodžer Federer". S tim dodatkom da je autor ovog "dela" otišao malo dalje u analizi i poništavanju "lika i dela" srpskog tenisera - pored određenih segmenata igre, imao je šta da kaže i o stilu oblačenja i frizuri najboljeg srpskog igrača.

Malo toga je bilo pozitivno napisano o Noletu "iz pera" Marka Rizona, iza koga su 25 godina novinarske karijere.

Ovo je samo deo njegovog zapažanja o našem najboljem igraču...

- Uvek јe bilo nečega u vezi sa Đokovićem što nije kao kod Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Znamo da to niјe Đokovićeva igra. Tu im i te kako parira u svemu, posebno Nadalu. Đoković јe početkom godine uništio Španca u finalu Australian Opena. Ne, mi ovde pričamo o stilu. Sve u vezi sa Srbinom je nekako loše. Za početak, frizura. Liči na akcione figure "Ekšn mena". Kao u vojsci. Kada je o odevanju reč, sa Đokovićem ponekad pomislite da Nole znači nemati stila (Nostyle). On ima te izglačane nabore u svoјoј odeći koјa se nikada ne miče. I uvek izgleda potpuno novo. Dok Nadal gotovo uvek znoјi svoјe mišićave prsluke, Đoković zauvek izgleda kao dečak prvog dan u školi - najzanimljiviji su redovi teksta.

1159188099 Novak Đoković i Goran Ivanišević na treningu dan pred start Vimbldona Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Pomenuti, čije su misli o Novaku izazvale prilično burne reakcije naše javnosti, sudeći prema biografiji koja nam je dostupna, najmanje se tokom karijere bavio tenisom.

Iz njegovog "Si-vija" se može videti da se specijalizovao za golf (pratio više od 40 "mejdžor" turnira) i fudbal, pisao je u Telegrafu i Sandej Tajmsu u Britaniji, a na Novom Zelandu je poslednje dve decenije.

Trenutno radi za "Fairfax Media", uz povremene angažmane na "Radiju Novi Zeland".

Njegovi tekstovi su lako dostupni na linku stuff.co.nz, a ni tamo, ako se i samo letimično pogleda, nema tenisa u moru tekstova o ragbiju i golfu, izuzev ove najsvežije "analize" Đokovićevog stajlinga i "inferiornosti" naspram Federera i Nadala.

Ko će, ako ne mi, kao kolege, da razumemo novinarsku slobodu i širenje vidika na druge sportove, ali ne možemo da razumemo kako neko sa frizurom kao što je Markova (sa slike) pridikuje uvek uredno podšišanom Novaku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    30. jun 2019 | 16:24

    Hahahahahahaha da li je moguce da ovaj nekoga kritikuje za frizuru??? Da li se ovaj pogledao u ogledalo jos od osnovne skole? Ja mislim da nije. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • nibrS

    30. jun 2019 | 17:03

    Tačno sam pretpostavljao... Ovog lika majka samo na Božić poljubi....

  • SM

    30. jun 2019 | 15:53

    Ovaj lik da piše o Noletu...taj ne može ni po jednom osnovu da piše o veličini kao što jeNovak Đokovic . Njegov izgled govori sve o njemu !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA