≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivanišević potvrdio, sad je i zvanično: Novakov poziv bio nenadan, veliko priznanje za mene! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši hrvatski teniser potvrdio je da je postao novi trener Novaka Đokovića

  • 30
1159187916 Foto: Guliver/Clive Brunskill/Getty Images

Goran Ivanišević neće zameniti Marjana Vajdu u toj ulozi, a čitava priča o njegovom angažmanu stigla je neočekivano. On se jednostavno u nedelju popodne pojavio na terenu sa Novakom.

Nedugo zatim su hrvatski mediji objavili da je Srbin angažovao Ivaniševića, što je hrvatski as i potvrdio srpskim novinarima u Londonu.

- Malo nenadan poziv, dogodilo se pre nekoliko dana, malo me to cimnulo i iznenadilo jer sam taman putovao za Švedsku. Nole je hteo da dođem pre, ali imao sam seniorski turnir u Švedskoj koji sam pre dogovorio. Tako da sam to završio u subotu, a sada sam stigao na prvi trening i na žalost izgleda ću biti ovde samo prvu nedelju. Opet imam obaveze koje pokušavam da odložim, ali toliko je toga da... Ipak, kad te zove jedan Novak Đoković, onda se dosta stvari stavi sa strane. Velika je to stvar, jedno veliko priznanje za mene kao trenera jer ne bira on bilo koga i zato što si mu drag, već te izabere ako možeš da mu pomogneš - kazao je Ivanišević.

Sa odlukom se prema njegovim rečima saglasio i Marijan Vajda, glavni "mozak operacije" u Novakovom timu.

- Prvi trening je prošao super, nadamo se da će saradnja potrajati. Ovo je kao upoznavanje. Znamo se mi, jer sam više puta bio s njim na terenu, ali sam prvi put sa njegove strane - dodao je Hrvat.

Objasnio je da će sada sesti i podrobnije razgovarati o taktici i drugim tehničkim stvarima, pa će videti kuda će ih sve odvesti.

- To ćemo drugi put. Važno je da je Novak dobar u glavi i spreman da brani titulu. Kolšrajber je dobar protivnik za prvo kolo, treba ga poštovati, ali Novak je u odličnom stanju. Vidim da je nekako "čist", poraz u Parizu od Tima malo ga je pomutio, ali mislim da je prvi favorit, ako sve bude u redu, mislim da će odbraniti titulu - istakao je Ivanišević.

Da podsetimo, Novak je pre nekoliko godina nakratko angažovao i Marija Ančića. U ponedeljak Đoković kreće u odbranu trona na Vimbldonu, a prvi rival mu je Filip Kolšrajber. Kvota da će Novak slaviti sa 3:0 u setovima je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đoković - Kolšrajber

VIDEO - Novak posle plasmana u finale Madrida: Teški uslovi protiv najboljeg na šljaci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA