≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbi na Vimbldonu 2. dan: Đerea čeka moguća "mina", a Filipovog rivala Troicki ne pamti po dobrom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Drogog dana Vimbdlona na terenu će biti još troje srpskih predstavnika

  • 1

Posle mukotrpne pobede Janka Tipsarevića, rutinskog trijumfa Novaka Đokovića, važnog prolaza Miomira Kecmanovića i ispadanja Aleksandre Krunić i Dušana Lajovića slede novi izazovi za srpske igrače i igračice na trećem Grend slemu sezone.

Na teren broj sedam će, ne pre 15.15 Ivana Jorović  izaći protiv Holanđanke Lesli Kerhouv. Holanđanka je 27-godišnja igračica koja je trenutno 141 na svetu. Na Grend slem turnirima nema mnogo iskustva i do sada je samo jednom igrala u prvom kolu glavnog žreba.

Ni skorašnja forma joj ne ide na ruku pa je uglavnom gubila u kvalifikacijama Rabata, Rolan Garosa, Hertogenboša, ali je nedavno prošla dva kvalifikaciona kola i stigla do glavnog žreba Ilkleja gde je izgubila od Timee Baboš.

Sa Ivanom se do sada nije sastajala, a najviši renking je imala u dublu, prošle godine u ovo vreme kada je bila 58. na svetu. U dublu ima i jedinu titulu do sada u karijeri. Ima i jednu finale.

Filip Krajinović igra oko 14.30 na terenu 5  protiv Dominika Kefera koji dolazi posle solidnih igara u Ilkleju. Nemački 25-godišnji igrač je pre samo dve nedelje igrao i u Notingemu gde je pobedio našeg Viktora Troickog u prvom kolu, a pre toga je igrao kvalifikacije Rolan Garosa.

Prošao je Mičela Krugera u prvom kolu, a onda u drugom kolu kvalifikacija ispao od Italijana Simonea Bolelija. Omiljena podloga mu je šljaka, a voli da napada sa bekhend strane.

Laslu Đereu se suprotstavlja Gvido Andreoci, 114. igrač ATP liste koji je početkom godine bio u top 100 na 70. mestu. Poslednji turnir odigrao je u Istbornu, gde je stao već u kvalifikacijama od Huan Ignasija Londera, a pre toga ga je pobedio još jedan njegov argentinski sunarodnik Gvido Pelja.

Ne zna za trijumf skoro dva meseca jer je poslednji put pobedio polovinom maja u Lisabonu kada je nadigrao Španca Enrikea Lopeza Pereza.

To ne treba da zavara jer ove godine ima i nekoliko trijumfa i nad boljim igračima poput Alberta Ramos Vinjolasa, Ernestsa Gulbisa, Damira Džumhura, Mihaila Kukuškina, Džona Milmana, Tomija Robreda.

Sa Đereom se već jednom sastajao u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu i tada je srpski igrač slavio 6:3, 6:4. Omiljeni udarac je Andreociju forhend, a omiljena podloga je tvrda.

VIDEO - Đere: Bio sam 250. na svetu, a Noletov poziv mi je promenio karijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    2. jul 2019 | 09:14

    Momci i devojke skromni a lepo predstavljaju našu lepu Srbiju u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA