≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rodžerov priručnik za plakanje posle poraza: Dao je veliki savet svim mladim favoritima koji su pali

Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarac dobro zna kako je kada emocije prevladaju

  • 0

Rodžer Federer udelio je nekoliko saveta mladim teniskim nadama, koji ne uspevaju da se izbore sa očekivanjima.

Na startu Vimbldona su ispali Naomi Osaka, Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas, svi imaju 22 godine i manje, a među glavnim su favoritima i nosiocima.

Nije im strano da se na konferencijama pojave na ivici suza, frustrirani, što je primetio i Federer. Poznato je i da je on umeo da zaplače kao mlađi, pa je znao šta da poruči naslednicima.

- Razumem ih, i ja sam bio "gospodin Emotivni", dolazim iz ite priče, neko sve podnese teže. Neko bude opušteniji. Nekome su potrebni sati da se oporavi, nekome dani, sve zavisi od osobe - rekao je Federer.

Rodžer Federer, ATP Hale Foto: AP/Tanjug

- Turnir kao Vimbldon ti predstavlja sve, veoma je važan, zato, sedi, budi tužan dva sata, ili četiri, koliko god ti je potrebno kada si tužan. Onda odvrni tuš najjače, i ostavi suze u svlačionici. Kada jednom to uradiš, osetićeš da je sve lakše.

Iznenadio je Rodžera još poraz Dominika Tima od Sema Kverija.

- Prva nedelja te uvek ozbiljno testira, testira ti nerve malo više, a da budem iskren, iznenadila me je ova pobeda Kverija, ali da budemo iskreni, Saša Zverev i Dominik Tim ipak nisu poznati kao ljubitelji trave. Njihovo posrtanje je sa te strane možda malo normalno, a Dominik je usput imao težak žreb.

VIDEO - Gospodske reči Novaka na prozivke Kirjosa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA