≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kakve reči Rafe na konferenciji: Kirjosu još zuji u ušima kako mu je Nadal očitao lekciju (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nije želeo da izgovara hvalospeve na račun Australijanca, koji je pokazao nesportsko ponašanje u njihovom duelu

  • 10
Rafael Nadal Printskrin: Youtube/Wimbledon

Rafael Nadal je savladao Nika Kirjosa u derbiju 2. kola Vimbldona u meču punom tenzije, gde je Španac trpeo i neke nesportske poteze temperamentnog Australijanca.

Mnogi teniski novinari imaju simpatije prema Kirjosu, a to se moglo videti i u pitanju koje je postavljeno Nadalu na konferenciji za novinare.

- Rafa, kada je Nik sedeo ovde pre tebe, rekao je da je ono što najviše poštuje kod tebe, način na koji se trudiš na svakom poenu, a da on nije u stanju da to radi u dosadašnjoj karijeri. Kada bi mogao to da uradi, šta misliš da bi mogao da osvoji?

Eženi Bušar, Nik Kirjos Kirjos je divljao tokom čitavog meča; Foto: AP/Tanjug

- Ako, ako, ako... to ne postoji - poručio je Nadal i izazvao smeh ostalih novinara, a zatim nastavio.

- Mnogo puta sam rekao, on je veoma talentovan igrač, ali tu je još mnogo važnih stvari koje su potrebne da postanete šampion. On ima mnogo dobrih sastojaka, ali naravno, preostaje jedna veoma bitna, a to je ljubav i strast prema ovoj igri. Mislim da je teško osvojiti važne turnire, bez tolike ljubavi prema ovom sportu, iako imate takav talenat i servis.

- On može da osvoji Gren slem, ima taj talanat, ali kada bi hteo da igra sve mečeve kao što je igrao protiv mene. Videli ste kako je igrao protiv Džordana Tompsona u 1. rundi, pobedio je meč, ali njegov fokus je bio potpuno drugačiji u odnosu na meč protiv mene. Voli da igra ovakve mečeve, ali da biste osvojili važne stvari, morate da pobeđujete i protiv igrača koji nisu u vrhu, ali su dobri igrači - rekao je Nadal.

Rafael Nadal i Nik Kirjos Hladan pozdrav na mreži posle meča punog tenzije; Foto: AP/Tanjug

Jedan novinar mu je predočio da je Nadal izgovarao psovke na španskom, poput "kurvin sine", na šta je Nadal rekao da je u pitanju laž i da on tako nešto nikada nije izgovorio, nakon čega je usledilo pitanje, da li je bio ljut na Kirjosa, što ga je pogodio u grudi, za šta je priznao da je to namerno uradio.

- Iskreno, nije bitno šta ja osećam ili ne osećam. U pitanju je igra na istorijskom mestu za ovaj sport, o tome da igramo fer sve vreme. Istina je da je nekada opasan, kada udara lopticu na taj način. Ne za mene, već za sudije, za publiku... Znam da je veoma talentovan teniser, ali i ja sam profesionalni igrač. Znam da kada udarite lopticu na takav način, ona može otići bilo gde. Ovoga puta je udarila mene, nema problema, ja sam profesionalac, znam kako da to prevaziđem, ali da je otišla iza mene, sudija ili publika bi bili u problemu, ako pogodi nekoga u oko, to je problem. Dakle, nisam ljut na njega uopšte, već samo želim da igram teniski meč. Nekada je to teško.

Pogledajte konferenciju Nadala:

Novak Đoković danas oko 15.20 nastavlja pohod ka novoj tituli na Vimbldonu, a sledeći rival mu je Poljak Hurkaš. Kvota da će Novak slaviti sa 3:0 u setovima je 1,22. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Đoković - Hurkaš.

Kako sada stvari stoje, najrealnije je da u finalu ovogodišnjeg Vimbldona gledano teniski klasik Đoković - Federer, a kvota da će tako i biti je 2,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za vimbldonski specijal.

VIDEO: Oni su Velika trojka i njihovoj dominaciji nema kraja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PP

    5. jul 2019 | 13:13

    To je gospodin i pravi sportista. Nadal ce biti upamcen kao teniska legenda a Kirjosa ce mozda neko pamtiti samo kao budalu i debila.

  • Davor

    5. jul 2019 | 12:21

    Bravo majstore za konferenciju i za ubijanje hljeba u Kirjosu 👍👍👍💪💪💪

  • Dr. Kadzija

    5. jul 2019 | 14:39

    Kirjos pokusava da imitira Mekinroa, ali zaboravlja jednu bitnu stvar. Mekinro je bio igracina, a on je samo sarlatan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA