≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Izgubljen set probudio zver u Novaku, 2 sata su mu trebala da krene ka osmini finala! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 5 min.

Prilično neizvesna i ujednačena borba protiv poljskog tenisera pretvorila se u dominaciju Noleta čim je počeo 3. set

  • 17
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković protiv Huberta Hurkača odigrao je nešto teži meč 3. kola Vimbldona nego što se očekivalo - na kraju je trijumfovao sa 7:5, 6:7 (5), 6:1, 6:4!

Prva dva seta više su izgledala kao besciljno i maratonsko šahovsko nadmudrivanje, trajala su puna dva sata, a drugi je pripao Poljaku, koji je konačno uspeo da probudi "žicu" u najboljem teniseru sveta.

Kao da je Novaku nedostajalo energije i žustrine kako bi ukrotio 22-godišnjeg talentovanog rivala, a pravi pristup viđen je već na početku 3. seta. Brzo je Novak brejkom ugasio motivaciju protivnika, do kraja seta prepustio mu je tek gem, što je bila najava trijumfa.

U osmini finala, čekaće boljeg iz Ože-Alijasim - Umbert, a taj meč na programu je u petak oko 19.30. U svakom slučaju, ima lep put do završnice i finala, iz njegove polovine žreba ispao je i Kevin Anderson, četvrti nosilac i finalista poslednjeg Vimbldona, u kom je Novak 2018. došao do pehara.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA, ĐOKOVIĆ - HURKAČ

ČETVRTI SET

6:4 - KRAJ! Nole je u osmini finala!

5:3 - Na pragu je pobede Đoković!

4:3 - Nole je uzeo prva dva poena, ali je Poljak nanizao četiri za novi prilazak na gem zaostatka.

4:2 - Konačno da i Nole uzme gem bez izgubljenog poena!

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

3:2 - Veliku grešku napravio je Hurkač kada je sa linije poslao loptu u aut, ali je uspeo da smanji! Prethodno, ukrotio je brejk priliku Đokovića, propuštena je šansa da ode na 4:1.

3:1 - Koncentrisan je maksimalno sada Novak, nijednom od početka 3. seta nije dozvolio Hurkaču da se uvuče u duže razmene i momenata koji bi opet probudili publiku naklonjenu autsajderu.

2:1 - Ušao je u mašinu talentovani teniser iz Poljske, novi brejk Đokovića, koji sada grabi ka pobedi!

1:1 - Ponovo je lagano poveo Hurkač pri svom servisu, Novak se nije izborio za duže razmene, ali je ekspresno i izjednačio.

Hubert Hurkač Foto: Tanjug/AP

TREĆI SET - Novak se zainatio i dao samo jedan gem Poljaku!

6:1 - Prvi set trajao je 53 minuta, drugi 66, treći 25! Bilo bi lepo da je ovako bilo od samog početka, inat je proradio za pravu razliku i pohod na pobedu!

5:1 - Opet je Novak došao do brejka, i to još lakše nego prošli put, druga šansa mu je pretvorena u 5:1!

4:1 - Novi lagani gem za Novaka, odbio je prilazak Poljaka na 40:30!

3:1 - Strašno servira Hurkač, Novaku u ovoj situaciji nije prepustio ni poen!

3:0 - Opet je Novak bio siguran pri servisu za potvrdu brejka, a koliko je Hurkač fanatičan, svedoči i ova fotografija.

APTOPIX Britain Wimbledon Tennis Kirsty Wigglesworth

2:0 - Oslabio je servis 22-godišnjem Poljaku, pa je Novak došao do tri vezane brejk šanse! Tek je poslednju iskoristio, iako nije bilo nimalo lako, paralela je bila neodbranjiva, pa je posle slabog odgovora Poljaka Novak zakucao!

DRUGI SET - Poljak na krilima navijača došao do izjednačenja!

 

6:7 (5) - IZGUBIO JE NOLE DRUGI SET! Iako je bilo majstorskih razmena, uzimanja poena na protivnički servis u taj-brejku, poslednji poen ipak je pripao poljskom igraču, koji pruža možda i najbolju partiju u karijeri. Već se Novak prilično potrošio, jer meč traje dva sata u samo dva odigrana seta.

6:6 (3:4) - Napeto je i u taj-brejku, jednom je Hurkač opet zaradio ovacije majstorijom sa mreže!

6:6 - Dve set lopte je osujetio Novak, izborio je taj-brejk sa ivice ponora u ovom setu!

5:5 - Opet je nešto mirniji period prošao u igri, Poljak se održao i nije bilo novih brejk prilika, vratio je potpunu sigurnost pri prilično jakom servisu.

3:4 - Pakleno je bilo nadmudrivanje u sedmom gemu, tri je brejk šanse ukrotio Hurkač!

2:3 - Prošlo je 20 minuta borbe u drugom setu kroz pet gemova, ni govora o brejk šansi!

1:2 - Novak je poveo sa 30:0 i mirisalo je na brejk, ali je Hurkač izvlačio poslednje atome snage. Toliko je u jednom trenutku požrtvovanošću izborio poen, da je izazvao velike ovacije vimbldonske publike. To mu je dalo snagu potom da vrati vođstvo.

1:1 - Još jedan reprizni početak, po gem je uzet bez velikih trzavica.

PRVI SET - Novak tek u završnici uzeo brejk!

7:5 - Nije propustio Novak priliku, odahnuli su Vajda i Ivanišević u loži! Nije im bilo lako da prate ovaj napet set, sada će i samopouzdanje biti na višem nivou. Prvi set trajao je skoro sat vremena.

6:5 Kakav maraton od gema! Novak je poveo sa 40:0, potom je to uz agresivan servis neutralisao Hurkač, a zatim ga je jedno češanje loptice o mrežu izbacilo iz ritma. Pala je loptica u polje, Hurkač je nezgodno pao u želji da uzvrati, a potom mu je Novak uputio izvinjenje. Nakon toga, u maratonskoj poslednjoj razmeni, Novak je naterao rivala da lopticu pošalje u aut!

5:5 - Primorao je Hurkač Novaka da servira za ostanak u setu! Sigurno je da bi daleko bolje bilo da je pre Novak došao do brejka, tri šanse je propustio.

3:4 - Dva nova gema su ipak bila dominantna pri svom servisu, nije se ni "primirisalo" brejku, ili barem dužim razmenama.

2:3 - Sada je Novak imao tri vezane brejk šanse, što je 48. igrač ATP liste uspeo da anulira za novo vođstvo. Deluje da fali malo energije Novaku, nema eksplozivnosti u igri. Valjalo bi da je vrati, ispao je još jedan veliki favorit u međuvremenu.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

2:2 - Još jednom je Hurkač pri svom servisu poveo sa 40:0, pa sve lagano rešio, a potom je baš dugo mučio Novaka. Nije dolazio dobrejk šansi, ali mu je u tri navrata odložio izjednačenje u gemovima! Štaviše, imao je i brejk šansu.

1:1 - Uzvratio je Novak, iako mu je malo više vremena trebalo da dođe do prvog gema.

0:1 - Hurkač je prvi servirao, i to tako da Novaku ne prepusti nijedan poen!

UOČI MEČA:

Najbolji teniser sveta je bez izgubljenog seta eliminisao Kolšrajbera i Kudlu, a protivnik je bio bolji od našeg Dušana Lajovića i Leonarda Majera, pa je zakazan susret.

U narednom kolu, sledi ukrštanje sa parom Ože-Alijasim - Umbert.

Inače, Novak je u napetom duhu dočekao meč, na konferenciji se posvađao zbog provokativnih pitanja, a sada je još jedan novinar i bivši teniser opleo po njemu.

VIDEO - Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Štebek

    5. jul 2019 | 16:31

    Ajmooo Noleee Srbine ! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • Geras

    5. jul 2019 | 19:13

    Ajde ostavite čoveka na miru više.....kakav problem imate....navijajte ili nemojte...nas je i najbolji je....ostali samo možete da crknete od zavisti

  • Dragan

    5. jul 2019 | 19:41

    Nole je najveci dragulj Srbije,vec desetak godina.Moze se voleti ili ne,ali je najveci ikada.Zelim mu svu srecu do ocekivanog finala.Tu u srcu ovog zapadnog sveta,da ponovo podigne trofej pobednika.A to ko mu je trener,i zasto,potpuno je periferno.Uveren sam da zna sta radi,i vrlo pametno razmislja..Sampione do pobede..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA