≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Anonimni Francuz je naredni Novakov rival: Skinut "skalp" još jednog favorita! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Francuski teniser Ugo Umber sledeći je protivnik Novaka Đokovića u četvrtom kolu Vimbldona

  • 2
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Dvadeset jednogodišnji Francuz je pobedio favorizovanog Kanađanina Feliksa Ožer-Alijasima u trećoj rundi Vimbldona sa 3-0 u setovima 6:4, 7:5 i 6:3.

Iako dve godine mlađi od Umbera, Ožer-Alijasim je na turnir došao kao 21. igrač, a francuski predstavnik kao 66. teniser planete.

Umberu su bila potrebna dva sata, tokom kojih je mnogo bolje koristio svoj drugi servis kao oružje i iz njega realizovao više poena od oponenta.

Bolje je i riternirao i tako otežavao posao Ožer-Alijasimu. U prvom setu mu je bio dovoljan jedan brejk u sedmom gemu kada je iskoristio jedinu brejk loptu za 4:3.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Dvaput je potom spasavao priliku Kanađanina za ribrejk, pre nego što je potvrdio prednost i poveo 5:3, a kasnije svojim servisom potvrdio i osvajanje prvog seta.

U drugom je Feliks rano poveo, ali nije sačuvao suficit dalje od 5:3. Tada je izgubio servis dvaput zaredom, a Umber je duplirao plus u setovima.

Treći je nakon svega bio formalnost. Ožer je pružio otpor samo u prvom gemu koji je izgubio na svoj servis i to je bio jasan signal da će uporniji Francuz proći dalje.

Umber je za Đokovića nepoznanica jer njih dvojica do sada nisu igrali međusobne mečeve.

VIDEO - Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    5. jul 2019 | 23:41

    Ljudi moji od kud je Alijasime bio favorit, on je još mlad da bi to bio, ali biće dečko uskoro. On je po meni najbolji od ovih što su poispadali, biće on četvrti, u to nema sumnje.

  • Petar

    5. jul 2019 | 23:02

    U nedelju se na vimbldonu ne igra..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA