≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak beskompromisan prema stranim novinarima: Ne pričam o Gimelstobu, samo o tenisu (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin "sasekao" moguće intrige na konferenciji za medije, nastavak verovatno na američkoj turneji

  • 2
Foto: Youtube printscreen

Sa posebnim interesovanjem se očekivala konferencija za medije Novaka Đokovića posle pobede nad Hurkačem, i to ne zbog onog što se dešavalo na terenu broj 1, već nečeg što je započeto u sredu na konferenciji za medije – i bilo očekivano da dobije svoj epilog danas.

Pitanja o Novakovom saradničkom odnosu prema donedavnom članu igračkog saveta, Džastinu Gimelstobu, koji je pred sudom Kalifornije priznao krivicu za nasilničko ponašanje prema bivšoj supruzi i njenom novom partneru, i napeta atmosfera u sali za konferencije koja je pratila raspravu sa američkim novinarom, bila je jedna od glavnih tema kojom su se teniski mediji bavili u međuvremenu.

Okončavši razgovor o tome sa obećanjem da će "sledeći put" biti spreman da da kompletan odgovor, a prethodno pročitati prepisku iz spomenutog američkog suda, Novak je nekima dao povoda da poveruju da će već danas biti "taj dan" kada će upotpuniti svoje stavove i dati odgovor koji bi bio najpribližniji njegovom konačnom stavu po ovom pitanju – iako sam sudski proces nije okončan.

Novak Đoković Vimbldon Printskrin: nine.com.au

Već zvuči dovoljno komplikovano, zar ne?

I jeste, pogotovo ako se uzme u obzir da savremeni mediji već godinama unazad forsiraju sopstvenu agendu, po kojoj je važno po bilo koju cenu obezbediti veću čitanost i gledanost, pa makar gazili "preko mrtvih".

Jedan od načina da se, ako je to moguće, obuzdaju takve inicijative je – saseći ih, i napraviti sebi dovoljno prostora da se na takva nametljiva, osetljiva ili neprijatna pitanja odgovori u momentu kada neće uticati na ono što je primarni cilj profesionalnih tenisera – njihov nastup na terenu.

Drugim rečima: izabrati svoje bitke, i mesto i vreme za njih...

Novak Đoković, Vimbldon, konferencija Printskrin: nine.com.au

Upravo tako nešto je Novak danas "servirao" kao odgovor Britanskom i Američkom novinaru, koji su protumačili Novakove prethodno izgovorene reči kao obećanje da će baš danas biti taj dan. U oba slučaja, Novak je bio decidan.

- Moja odluka, i smatram, moje pravo, jeste da o tome ne pričam u ovom momentu. Ono o čemu želim da pričam je teniska igra, jer smatram da smo prvenstveno zbog toga ovde! - rekao je Srbin.

Pokušale su "kolege" da ga "uhvate za reč", potencijajući to da je ova prilika taj sledeći put o kome je bilo govora u sredu, ali je Novak bio beskompromisan.

- Jednostavno, o tome nećemo pričati danas. Imate moje obećanje da ćemo, kad budem pročitao prepisku, moći da pričamo o tome – ali se ja time sada neću baviti, jer je moja odluka da se na Vimbldonu bavim isključivo teniskom igrom. Hvala na poštovanju toga - završio je Novak svu priču o ovoj škakljivoj temi, na ovaj način, barem za sada.

Nastavka će, sigurni smo, biti – najkasnije na američkoj turneji, za nekoliko nedelja...

VIDEO - Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Izveštač Telegrafa iz Londona Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica

    6. jul 2019 | 00:02

    Tako je Novace!!!!! Ni tebe NE stede. Umrece sto SI najbolji ,duhovit ,humanista ..... Mrze Srbe ... NE treba imati milosti za takve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA