Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova devojčica je neviđeno čudo: Gubila set i spasavala meč loptu, pa preokrenula i pobedila! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mlada američka teniserka je senzacija kakvu možda nikada nismo videli

  • 4
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Jedino tako se može opisati ono što Koko Gof radi na Vimbldonu u ženskoj konkurenciji i što će nastaviti da radi i u drugoj nedelji turnira na kom je prošla u četvrto kolo.

Ona je savladala i treću prepreku Polonu Hercog na spektakularan način jer se u drugom setu uhvatila za slamku i napravila veliki preokret od 3:6, 7:6 (7) i 7:5 za dva sata i 45 minuta igre.

Ako je bilo očekivano da Elina Svitolina pobedi Mariju Sakari (6:3, 6:7, 6:2) ili da Simona Halep dobije Viktoriju Azarenku (6:3, 6:1), onda svakako to nije mnogo njih očekivalo od Koko.

Činilo se da će posle prvog seta i dva pretrpljena brejka Koko, 313. igračica WTA liste konačno položiti oružje posle velikih pobeda nad Venus Vilijams i Magdalenom Ribarikovom.

Hercog je i u drugom setu rano stekla kontrolu brejkom za 2:0, da bi u devetom gemu imala meč loptu na servisu protivnice. Gof je to spasila i samo odložila problem.

Hercog je potom servirala za pobedu, imala 30:15 i fantastičan forhend po paraleli koji bi joj doneo dve meč lopte. Gof je to nekako stigla i vratila u polje, a onda uz mnogo sreće naredni njen udarac iz odbrane pada na osnovnu liniju.

Polona vraća kratko i Gof ispaljuje viner iz forhenda. Uprkos tome, Hercog je imala meč loptu na 40:30 i prokockala je duplom greškom! Koko je napravila brejk i onda u 13. gemu uspela da se potpuno vrati u igru.

Treći set je bio egal do završnice kada je jedan poen presudio. U 12. gemu protivnica Amerikanke probala je da je prebaci i pošalje loptu na osnovnu liniju posle razmene i poslala je u aut za svoju eliminaciju s turnira.

Gof u narednoj rundi čeka Simonu Halep.

VIDEO - Laslo Đere o posveti titule preminulim roditeljima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA