≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Anonimni Francuz nije ni oznojio Đokovića: Novak u četvrtfinalu ide na opasnog Belgijanca! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 9 min.

Sledeći Novakov rival je neugodni David Gofan

  • 5
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona pobedom protiv malo poznatog Francuza Uga Umbera. u tri seta 6:3, 6:2 i 6:3.

Novak je protiv igrača sa kojim se nikad nije sastajao odradio lakši trening više nego izazovan meč, jer je Umber tek na mahove igrao dobro, ali nikako nije mogao da parira Đokoviću.

Francuz je u prvi set ušao bez previše respekta prema najboljem igraču planete. Duboki udarci, jaki servisi i pokušaj da ne razmišlja o veliličini meča.

Isplatilo se samo do četvrtog gema, jer je Novak bio bolji u razmenama, a Francuz sa servis linije.

I baš kada se Đokoviću ukazala prva prilika da napadne Umberovo snažno oružje, iskoristio je i fantastičnim riternom uz liniju za 3:1 potvrdio prvi brejk u meču.

Francuz je u nastavku seta počeo da igra dublje i agresivnije. Povremeno je pokazivao znake da ima velikog potencijala, ali ga je pokolebala Đokovićeva odbrana.

Srbin je vrhunski vraćao oštre i ravne dijagonale, pa je rutinski priveo prvi set kraju sa 6:3. U drugom je Umber potpuno nestao u trećem gemu kada je Novak napravio brejk sa nulom, opet proverenim oružjem - riternom.

Đoković je potvrdio brejk bez muke za 3:1 i tek je svojim promašajem prekinuo seriju od osam, devet uzastopno osvojenih poena. Neočekivano, u sedmom gemu drugog seta viđena je neverovatna borba.

Naš teniser je iz četvrte brejk šanse oduzeo servis rivalu, igralo se oko osam minuta, a viđeno je nekoliko promena prednosti na obe strane. Novak je tada odigrao i najlepši poen u tom setu kada je Umber izašao napred, odigrao dobar volej koji je Đoković stigao i vratio mu lob.

Umber je stigao da prebaci lopticu u polje protivnika, ali samo na smeč prvom reketu sveta koji je u osmom gemu lagano samo završio posao i sa 6:2 ušao u treći set.

Francuz je prvi servirao i uz nekoliko servisa i dobrih forhenda osvojio prvi gem sa nulom, a na sličan način je odgovorio i Đoković.

Dobro su Ugu išli servisi i time je čuvao svoje gemove sve do sredine seta kada je bilo 3:3. Usledila je prva dupla greška Umbera i prvi pad kada je poslao bekhend u mrežu za 0:40 i tri brejk lopte Đokovića.

Srpski igrač koristi već prvu maestralnim drop-šotom i time je stvorio ključnu prednost vrednu pobede. Novak u narednom kolu igra protiv Belgijanca Davida Gofana koji je u osmini finala pobedio Fernanda Verdaska.

Treći set:

6:3 Novi brejk za pobedu Đokovića! Servisi Umbera dobri do 40:0, onda jedan ritern-viner Đokovića i jedna greška Uga za 40:30. Neobjašnjiv pad doneo je Novaku i prvu meč loptu koju nije iskoristio. Umber je greškama potom trasirao put Đokoviću do preokreta u gemu i rutinske pobede u meču.

5:3 Strašan gem i potvrda brejka za Đokovića! Greši Novak, ali onda odigrava sjajno na pasing šotu Umbera za 15:15. Akrobatski se bacio Đoković na zemlju i odigrao volej na mreži za 30:15, a onda i forhend u dijagonalu za 40:15. Umber je pogodio mrežu i njegov protivnik je na korak od pobede.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

4:3 Brejk Đokovića! Pad Umbera, dupla greška i bekhend u mreži, a onda i fantastičan drop-šot Đokovića za brejk koji će verovatno odlučiti pobednika meča!

3:3 Srpski teniser neumoljiv - Izbacio je rivala iz terena Đoković pa je lagano bekhend spustio pod mrežu za 15:0. Usledila je prva dupla greška za 15:15 i forsiranje Ugovog bekhenda. Francuz je "nagradio" Srbina mrežom za 30:15, a Đoković je servisom došao do dve gem lopte i iskoristio prvu smečom.

3:2 Francuz čuva prednost - Malo je nervozniji Đoković na udarcima, što se videlo i kada je sa forhend strane bez potrebe poslao van za 40:15 za Uga. Francuz je odservirao as u sledećem poenu i nastavio da čuva svoj servis.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

2:2 Čisti linije Novak - Počistio je liniju Đoković vinerom iz forhenda sa osnovne linije,  a onda namestio Umberu grešku gotovo identičnim udarcem za 30:0. Nova linije i novi poen za Đokovića pa onda i jedna greška koja se potkrala za 40:15. Umber je odigrao dobar ritern koji je završio pored linije, čelendž je pokazao da je loptica u autu i da je 2:2 u gemovima.

2:1 Umber sigurniji iz početnog udarca - Jak servis, pa onda polu-volej iz čučnja sa osnovne linije donose Umberu 30:0 u trećem gemu, ali Đoković je potom raspalio forhend po paraleli za 30:15. Ugo je nakon toga istim udarcem pogodio mrežu za 30:30. Servisima je stvarao prednost u naredna dva poena, pa bez brejka ovog puta završava dva gema na svoj servis.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

1:1 Novak uzvraća za izjednačenje - Malo jači top spin Novaka ostao je bez odgovora i 26. greška Umbera za 30:0 u korist srpskog tenisera. Umber se okliznuo u sledećem poenu i pao pa je Novak upisao viner za tri gem lopte. Jednu je prokockao jer je pogodio mrežu, a onda je Francuz učinio isto i Srbin je izjednačio.

1:0 Umber bez po muke - Nekoliko odličnih servisa i par dobrih forhenda u dijagonalu namučili su Đokovića i Umber je poveo sa 40:0 u prvom gemu trećeg seta. I osvojio ga je sa nulom za oko minut i po borbe.

Drugi set:

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

6:2 Đoković vodi 2-0 - Sigurni servisi, kratki poeni i kiks Umbera iz bekhenda, Đoković ekspresno rešava ovaj gem u svoju korist i uzima i drugi set.

5:2 Spektakularan gem i novi brejk za Novaka! Nova brejk prilika Đokovića i još jednom vanserijski ritern! Toplo-hladno odigra Francuz. Dobar napad pa onda jedan loš. Tako je od 15:30 došao do 30:30 jakim bekhendom i istrčavanjem na mrežu, a onda izjednačio i na 40:40. Prebacio je liniju za drugu brejk loptu Đokovića i poništio je asom, petim u meču.

Umberov bekhend u mrežu, treća brejk lopta za Novaka i treća neiskorišćena, ovog puta njegovom greškom. Volej na mreži, Novak jedva stiže i šalje lob, pa smeč za spektakularan poen kojim je spasao gem loptu Umbera! Najduži gem u meču do sada (osam minuta), dvaput se okliznuo Novak i na kraju uzeo brejk iz četvrtog pokušaja!

4:2 Đoković čuva prednost - Umber je imao 15:15 i odličnu šansu da na mreži prođe nestrpljivog Đokovića. Promašio je ali se iskupio sa nekoliko vrhunskih oštrih udaraca i naterao rivala na grešku za 30:30. Uz malo sreće, Novak je drugi servis pretvorio u servis viner i onda je vinerom iz forhenda osvojio gem.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

3:2 Umber se malo pokrenuo - Prekinuta je duga serija poena u korist srpskog igrača greškom Đokovića. Umber je uzeo i sledeći poen, pa pogrešio za 30:15. Ispalio je jak servis koji Đoković nije mogao da vrati za 40:15 i onda gem potvrdio novim promašajem Srbina.

3:1 Novak potvrđuje brejk - Opet sa nulom osvojen gem, sve što je trebalo da radi Đoković jeste da drži protivnika u poenu dovoljno dugo da Umber pogreši.

2:1 Đoković brejkom preokreće! Pritisnuo je Novak Umbera, servis Francuza nije toliko dobro služio i brutalnim riternom dolazi do 0:40 i tri brejk lopte. Veliki aut na prvom i mekan drugi servis otežali su posao Umberu i Đoković je sa nulom napravio brejk.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

1:1 Srbin je izjednačio - Novak promašuje smeč na mreži za 15:30 i prve probleme na svoj servis od početka meča. Brzo je to regulisao bekhend volejem na mreži posle odličnog forhenda. Umber je poslao predugu loptu i poklonio rivalu gem loptu, što je Novak pretvorio u izjednačenje.

1:0 Pametan gem za Umbera - Mali aut Umbera u drugom poenu za 15:15, a onda i dobra kombinacija i izlazak na mrežu posle servisa za 30:15. Novak nije mogao da odgovori na dijagonalu posle servisa za 40:15, ali ga je Umber častio promašenim zicerom za 40:30. Izbacio je srpskog igrača iz terena kik servisom, a onda promenio ritam i poslao paralelu za gem i prvo vođstvo u meču.

Prvi set:

6:3 Đokvoić vodi 1-0 u setovima - Dva brza poena Noleta, pa strašan ritern Francuza. za 30:15. Odgovorio je Đoković servisom i njime rešio set u svoju koris.

5:3 Umber je još uvek u igri - Mreža, pa aut Đokovića i Umber je brzo poveo 30:0 u gemu kada servira za ostanak u prvom setu. Umber je servisom došao do 40:0, pa istrčao na mrežu i izgubio poen posle sjajnog riterna rivala. Osvojio je gem kada je Novak promašio lopticu.

5:2 - Milimetri spasli Đokovića neizvesnosti - Sitne greške Umbera, pa "jedan-dva" kombinacija Đokovića posle servisa donose mu 40:0. Umber je odigrao pod pritiskom fantastičan pasing za 40:15, uzeo i naredni poen, ali Đoković milimetarski preciznom lopticom na liniji osvaja gem.

4:2 Smanjuje zaostatak Umber - Pomalo čudan poen: Srbin se izmicao unazad i odigrao ritern kratko u polje, Umber je odigrao slajs koji je završio nekoliko centimetara iza osnovne linije, a Novak se okliznuo i pao. Umber je potom odigrao jdedan loš i jedan dobar poen na mreži za 30:30. Gem loptu je osvojio lepim forhendom uz liniju, ali se na gem lopti Đoković izvrsno odbranio i naterao rivala na grešku za 40:40. Umber je do kraja servirao dobro i osvojio ga.

4:1 Novak sve bolji - As, pa čelendž i nekoliko dobrih udaraca, Novak je brzo potvrdio brejk bez izgubljenog poena.

3:1 Brejk za Novaka maestralnim riternom - Probao je blokom da ukroti Umberov servis Novak neuspešno. Loptica je završila u mreži, a Umber je poveo. Promenio je Francuz ritam u narednom poenu, a Novak je izbacio u aut za 30:0. Umber je uzvratio uslugu za 30:15, a onda i za 30:30.

Novak okreće strpljivim i dubokim udarcima na 30:40 i brejk loptu. Umber je odlično odservirao, ali je Đoković odigrao fantastičan ritern uz liniju i iznenadio je Umbera brejkom.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

2:1 Đoković - Sjajan forhend Umbera posle dobrog servis-voleja Novaka za 40:30. Pozvao je potom na mrežu rivala srpski teniser kraćom lopticom, a onda iz forhenda ispalio pasing šot za novo vođstvo.

1:1 Umber jak na servisu - Nije mogao Umber da ostane u poenu kada je ušao u razmenu sa Đokovićem pa je posle dva dobra servisa izgubio dva poena za 30:30. Servisom je to nadoknadio i osvojio viner za izjednačenje.

1:0 Đoković - Prvi izgubljen poen, pa dva strašna forhenda Đokovića, a onda i greška Umbera za 30:15 u Novakovu korist. Naš igrač potom odličnim servisom uzima i naredni poen, a prvi servis za sada radi perfektno.

VIDEO - Đoković kao dizelaš zapevao "200 na sat"

(M.Ljubisavljević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA