≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrhunski igrači prave prednost još u svlačionici: Novak spreman da ide do borbe za titulu!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srpski teniser polako podiže nivo igre i očekuje još bolja izdanja

  • 0
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković spreman je za četvrtfinale Vimbldona protiv Davida Gofana (na programu je u sredu) i kako je sam istakao zadovoljan je svojim igrama u dosadašnjem delu turnira.

On veruje da može još malo bolje i nada se da će ići do borbe za trofej. Đoković je istakao takođe da je svestan da Federe, Nadal i on prave prednost nad rivalima još u svlačionici jer nose težinu osvojenih titula sa sobom.

- Definitivno se osećam dobro na terenu igram blizu najboljeg nivoa i zadovoljan sam pruženim, Imao sam dva dana da se odmorim i pripremim za ovaj meč i za dugu nedelju koja nas čeka.

- Nadam se da ću biti u borbi za titulu, imam dobre šanse. Federer i Nadal igraju najdominantnije na ovom turnir, pored mene, ali ovo je Vimbldon, svi mi dobro znamo značaj i vrednost i manje- više svi se osećaju posebno kad su ovde. To izaziva  kod igrača da izvuče maksimum. U četvrtfinalu možemo da očekujemo kvalitetnije mečeve - kaže Novak.

Novak Đoković, Vimbldon Printskrin: Youtube/Sport Klub

Na pitanje koliko mu je lakše kada vidi da se riva stegao pod pritiskom što igra protiv najboljeg na svetu Đoković kaže:

- Tačno je da Federer, Nadal i Ja, iz svlačionice na teren nosimo sva ta naša dostignuća i težinu iznad našeg imena, To većina igrača oseća, sa jedne strane ih motiviše da daju više, ali ih i opterećuje u jednom delu. To može nama da pomogne da u tim ranim fazama mečeva uspostavimo kontrolu. To Federer jako dobro radi. On jako brzo igra i oduzima vreme svom protivniku. Brzo servira odzme poen, pa onda ponovo i dok se okrene rival već gubi sa tri poena.

- To su neke igrice koje mi igrači osećamo na terenu. To se oseća energetski ne moramo da verbalizujemo. Sa Gofanom će biti drugačije, jer je iskusniji, igrao je dosta protiv mene. Igra izuzetno dobro trenutno, oporavio se od povrede i vratio se na nivo iz Top 10 na svetu. Nismo igrali na travi, ali ako nastavim u ovom tempu mogu da odem daleko.

AUDIO: Đoković o narednom rivalu Davidu Gofanu

Na pitanje o analizama igre rivala Novak je rekao:

- Video analiza je normalna u fudbalu i košarci i ostalim sportovima i to mi radimo. Ja sam Kregom i pre njega to radio Radi se analiza, pa se izvlače karakteristike igrača, mane, šabloni. Ima mnogo tehničkih detalja koje ja posle pregledavam i razgovaram sa timom.

- Ponekad mi ne treba analiza ako znam dobro igrača, pa ne moramo da ulazimo u detalje, ali to je sastavi deo pripreme i osećaš se lakše na terenu kada znaš kako će tvoj protivnik da reaguje i gde će da servira,. To su sve sitnice koje prave razliku - kazao je Novak.

(Izveštač Telegrafa sa Vimbldona, Vuk Brajović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA