≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković kreće ka peharu, Federer juri "večnu slavu" i reprizu najboljeg meča svih vremena sa Nadalom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zanimljiv dan u Londonu je pred navijačima

  • 0

Borba za titulu na Vimbldonu nastavlja se ove srede četvrtfinalnim duelima u kojima su glavni favoriti za polufinale Federer, Nadal i najbolji teniser sveta Novak Đoković koji se sastaje sa Davidom Gofanom.

Srpski teniser prvi će na centralni teren od 14 sati, i to, protiv dvadesetosmogodišnjeg Belgijanca koji je ujedno i najmlađi od osmorice tenisera. Zanimljivo, pre današnjih duela, sajt Vimbldona zaključuje da se "vek tenisera" produžio i navodi primere po kojima 32-godišnji Novak  i Gofan imaju ukupno 60 godina, kao i da većina četvrtfinalista ima iznad trideset godina.

Sledeća prepreka Novaka Đokovića na putu ka odbrani vimbldonskog trona je Gofan. U današnjem (14.00) četvrtfinalu kvota na Novaka je 1,05, a kvota da će slaviti sa 3:0 1,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Đoković - Gofan.

Britain Wimbledon Tennis Đoković će na Vimbldonu pokušati da osvoji 16. Gren slem u karijeri; Foto: Tanjug/AP

Tako Britanci navode i Federera koji je sa 37 godina jedan od favoritaa za osvajanje turnira, baš kao i Nadal koji sa 33 godine igra kao u najboljim danima. Tu su još i Kveri i Bautist-Agut sa 31. godinom, kao i Nišikori i Pela sa 29.

FEDERER ZA STATUS NAJBOLJEG IKADA I TENISKI KLASIK SA NADALOM

Pored godina, u prvom planu je mogući teniski klasik Federera i Nadala, kao i potencijalni rekord Švajcarca. Rodžer Federer jedan je od omiljenih tenisera u Londonu gde će pokušati da preko Nišikorija, sa kojim se sataje od 16 sati, dođe do polufinala sa Rafom, a zatim i do 9. titule šampiona Vimbldona. Takođe, u slučaju pobede nad Japancem, postaće prvi  koji je došao do 100 pobeda na ovom turniru. Zanimljivo, prate ga Džimi Konors sa 84 pobede i Boris Beker sa 71.

Takođe, Federer je na "travi" na velikom ispitu jer trenutno ima 20 Gren slem titula, a za vratom mu diše upravo Nadal sa 18, kao i Novak Đoković sa 15. Osvajanjem ovog turnira, dodatno bi se učvrstio na mestu najboljeg tenisera svih vremena.

Ipak, i Nadal ima štošta da kaže i pokaže u Londonu, u koji je došao u odličnoj formi, posle osvajanja Rolan Garosa. Pa, ukoliko uspešno "završi posao" sa Semom Kverijem, takođe od 16 sati, omogućiće navijačima duel sa Švajcarcem koji se čeka još od finala 2008. godine i jednog od najboljih finala na Vimbldonu, a možda i svih vremena.

DUEL AUTSAJDERA

U poslednjem muškom duelu četvrtfinala sastaju se Bautista-Agut i Pela, a upravo će bolji iz ovog duela na megdan srpskom teniseru. Zanimljivo, ako Novak izbori finale, uradiće to bez da je odigrao ijedan duel sa teniserima iz Top 20.

Sigurnim korakom Đoković ide ka finalu Vimbldona, a trenutno je kvota da će odbraniti tron 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Vimbldona.

VIDEO: Đoković i teniski akrobata iz Srbije napravili šou izvan stadiona Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA