≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Možda ga i ne volimo najviše, ali moramo da priznamo da je najbolji - komentar posle Novakovog meča!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta se to čulo u zoni za medije na Vimbldonu

  • 14
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Mnogo toga je bilo neverovatno u četvrtfinalnom meču Novaka Đokovića i Davida Gofana na Vimbldonu. Rezultat – kao da se radi o prvom kolu turnira. Trajanje meča od 1 sat i 59 minuta – takođe. I na kraju – bukvalno nestajanje Belgijanca pred očima publike od momenta kada je uzeo jedini brejk do kraja meča, osvojivši dva od 17 odigranih gemova – i još bolnije – bez osvojenog gema više od jednog sata.

Novak Đoković je od tih 3:4 u prvom setu, naprosto teniski “progutao” protivnika, a sa njim i teren, i publici na Centralnom terenu i ispred ekrana ostavio jedino – časovnik, koji se zaustavio na 119. minutu i označio kraj muka Belgijanca.

- Možda ga baš i ne volimo najviše, ali moramo da mu priznamo da je najbolji - čulo se iz britanskog dela medijske zone stadiona. Evidentno.

Ipak, početak meča uopšte nije nagoveštavao takav razvoj situacije i radikalni obrt u dotadašnjem sledu stvari: Gofan lakše osvaja svoje gemove, Novak nešto napetiji, više sklon greškama i pogrešnom izboru udaraca. Prirodan epilog – brejk za Gofana i vođstvo od 4:3, a onda… Potop.

David Gofan Foto: AP/Tanjug

- Igrali smo meč na visokom nivou od samog početka, i posle momenta kada je Novak vratio brejk bilo je veoma teško pratiti ga. Imao je visok procenat prvog servisa, bio dominantan u razmenama i ako ne iskoristite svoje šanse u prvom setu, onda je veoma teško nadati se pobedi protiv njega. Tokom tih sat vremena u kojem nisam uzeo gem, Novak je zagospodario igrom - riterne na servis mi je stalno slao pod noge, u razmenama su mu udarci išli blizu linije, menjao je pravac udaraca i demonstrirao veoma efikasnu bekhend paralelu. Teško je igrati protiv njega u ovim uslovima, jer zaista morate da odigrate najbolje što umete u svakom poenu kako biste ga osvojili… - opisao je Gofan razloge ovako teškog poraza.

Đoković je dodao:

- Bilo je presudno to što smo u taj osmi gem ušli sa novim lopticama, koje su mi izuzetno dobro legle - napominje Novak, razrađujući tok meča:

- Ispostavilo se da je za ovu pobedu bio ključan gem na 5:4 u prvom setu, jer – ko zna kako bi se dalje odvijao meč da sam izgubio prvi set… Ovako, drago mi je što igram svoj najbolji tenis kako turnir napreduje, veoma sam zadovoljan nivoom igre u osmini finala i četvrtfinalu, gde mi je, evidentno, najteži meč do sada bio onaj u trećem kolu.

Roberto Bautista Agut Foto: AP/Tanjug

O protivniku u njegovom devetom polufinalu na Vimbldonu, špancu Robertu Bautisti Agutu – koji je tim plasmanom ostvario jedno od najvećih iznenađenja turnira, Novak kaže:

- To će u svakom slučaju biti veoma zahtevan meč protiv igrača koji odlično poznaje moju igru, i koji je u naša poslednja dva meča zabeležio pobedu. Robertu izuzetno odgovara to kako loptica odskače ove godine na Vimbldonu, i protivnik je koji vam ništa neće “pokloniti” – nego vas naterati da se dobro pomučite kako biste mu uzeli poen… - napominje Novak.

Vrhunski igrači prave prednost još u svlačionici (AUDIO)

(Vuk Brajović - izveštač Telegrafa iz Vimbldona)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svesna

    10. jul 2019 | 21:48

    Vi Englezi mrzite ceo svet, ali Noletu možete da pljunete pod prozor. Ima njega ko da voli i da se raduje njegovim uspesima!

  • Geras

    10. jul 2019 | 21:32

    Novak je najbolji sportista nas svih vremena...i teško da će se neko nekad roditi kao što je on...

  • pera

    10. jul 2019 | 21:37

    Gde je sad onaj kojije rekao Gofan pobedjuje.Aha ceka da napise u petak Bautista pobedjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA