Vreme čitanja: oko 1 min.

Hit izjava Novaka pred finale na pitanje da li će gledati Rodžera i Rafu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Agut je imao samo kratkotrajnu nadu posle drugog seta, a onda je srpski igrač ubacio u višu brzinu

  • 6
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković čestitao je svom rivalu na uspehu karijere, nakon trijumfa nad Robertom Bautistom Agutom u polufinalu Vimbldona.

Novak je posle nešto manje od dva sata i 50 minuta borbe slomio otpor upornog Španca sa 3-1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:2) tek petom meč loptom. Našem predstavniku je to šesto vimbldonsko finale, a bori se za peti trofej posle 2011, 2014, 2015. i prošle godine.

- Hvala, pre svega ovo je turnir koji sam sanjao kao klinac, bez obzira na istoriju i finala koje igram. Uživaću sutra svakako jer je finale na Vimbldonu nešto drugačije - rekao je Đoković posle meča.

On je ukratko i razložio meč u kom je Agut uspeo da anulira početno vođstvo srpskog igrača.

- Morao sam ozbiljno da se potrudim, Roberto je igrao prvo polufinale na GS, ali nije bio preplavljen stadionom i situacijom i igrao je dobro. U prvom setu je bio nervozan i pravi neke nekarakteristične greške, ali posle se sredio i počeo da igra bolje. Lepo je plasirao servise i otvarao poene, tako da sam bio malo stegnut. U trećem setu je mogao meč da ode i u drugom pravcu i srećan sam što sam pobedio - objasnio je Novak.

Imao je zanimljiv odgovor na pitanje da li će gledati drugo polufinale u kom se sastaju Rodžer Federer i Rafael Nadal.

- Moji treneri će svakako gledati ceo meč, ja ću bar neki deo. Ja sam navijač, fan tog meča Federera i Nadala i jednog od najvećih rivalstava svih vremena, sjajno je videti ih kako igraju - rekao je Đoković.

Finale se igra u nedelju od 15 sati, a ukoliko Đoković bude igrao sa Nadalom to će biti 55. okršaj, a protiv Federera 48. duel.

AUDIO - Vrhunski igrači prave prednost još u svlačionici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    12. jul 2019 | 17:58

    Gospodin COVEK, za razliku od ovih prepotentnih, nadobudnih Engleza koji bi da mogu najradije njega da sapletu kad god mogu samo da ne prodje i osvoji "njihov" turnir. Ko god ti dodje u finalu treba tebe da se plasi majstore jer na travi imas i jednog i drugog da uzmes pod SVOJE.

  • dada

    12. jul 2019 | 17:32

    Prava dobricina srecno u finale

  • dada

    12. jul 2019 | 17:31

    Nemati ravnog u svakom pogledu i kad protivnik odigra dobro ti mu cestitas sto kod drugi nije slucaj bravo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA