≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vilanderovi hvalospevi o Đokoviću pred finale nisu viđeni do sada: Njemu je nebitno s kim igra!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznati komentator Eurosporta i bivši Gren slem osvajač, Mats Vilander, prognozirao finale Vimbldona

  • 4
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Nedelja 15.00 sati (RTS, Sport klub) mesto je Vimbldon. Momenat kada se sastaju Novak Đoković i Rodžer Federer u borbi za titulu najprestižnijeg turnira u tenisu. Federer juri svoju devetu, a Novak petu titulu iz šestog finala.

Poznati komentator Eurosporta i bivši Gren slem osvajač, Mats Vilander, nahvalio je Novakovu igru i prognozirao je ovo finale:

- Đoković je protiv Aguta pokazao neke stvari koje nije pre radio. Drugi set je izugubio, ali je u  tri osvojena pokazao toliko mnogo varijacija, kao i prethodnih dana na turniru. Varijacije su u tom segmentu gde je on mnogo bolji od ostalih ighrača poput one da on ne udara lopticu čisto, već sa slajs bekendom, a onda izađe na mrežu i udara dropšotove.

- Pokazao je stvari koje su dosta nove za njega i ohrabrujuće za nas gledaoce koji uživamo. Uvek je bilo lepo gledati ga, ali sada je još lepše sa toliko varijacija - kaže Vilander i nastavlja.

Novak Đoković je u finalu VImbldona pobedio Rodžera Federera Foto: Tanjug/AP

- Nebitno je sa kim igra u finalu, jer ima toliko različite stilove i oružija, i sve zavisi od toga šta mu treba za meč.

- Za meč u nedelju teško je ne videti da će Novak biti jasan favorit za titulu, zato što Federerov adut je njegov servis, a Novak je našao način kako to da neutrališe.

- Doduše, Federerov servis nije tako jak, ali je dobro plasiran, tako da će Novak morati više pažnje da obrati na servis i da bude na pravom mestu da ga uhvati. U igri sa osnovne linije, mislim da se Federer može nositi sa Đokovićem. Naravno, Novak može da servira isto dobro, kao i Rodžer, i može da osvoji dosta lakih poena, kao i Federer.

- Ako se pogleda generalno, možemoe reći da je najslabiji segment Đokovićeve igre jednako dobar koliko i Federerov. On je jak u nekoliko segmenata, kao što je kretnja po terenu, ritern i bekend. Biće dosta teško, mislim da će Đoković biti pod pritiskom, to je sigurno, ali to za Federera može biti poslednja šansa - kaže Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aaa

    13. jul 2019 | 15:58

    Samo na jedan nacin moze Djokovic da izgubi, a to je da previse paznje poklanja odvratnoj Engleskoj publici tokom meca. Bice tu histerisanja tokom poena Federera od strane navijaca, ako to uspe da suzbije i samo se na mec fokusira bice 3:0 za Djokovica, ako podlegne pritisku sa tribina bice cupavo. Fokus samo na teren i lagano ce pobedit.

  • Zver

    13. jul 2019 | 15:56

    Shilhtara budjava ovaj Vilander. Pljuvo je Noleta na sva usta i iskreno ga prezire. Samo zbog istog sponzora je promenio plocu.

  • Чика Јова

    13. jul 2019 | 16:20

    Виландеру постало јасно да ће Ноле по свим аспектима претећи Роџера, па је на време променио плочу. Причаће у старости да је од почетка веровао у Нолета и да га је он промовисао као најбољег свих времена. Политичар пар екселанс јер се окреће како ветар дува.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA