≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Simona razmontirala Serenu Vilijams za manje od sata: Rumunka je šampionka Vimbldona! (FOTO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Druga Grend slem titula za Rumunku

  • 12
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Rumunska teniserka Simona Halep osvojila je titulu u finalu Vimbldona pobedom nad Serenom Vilijams 2-0 u setovima, 6:2, 6:2 za samo 58 minuta.

Ovo je Halepovoj drugi trofej sa najvećih turnira posle Rolan Garosa prošle godine, a Serena u finalu nije mogla da joj parira. Amerikanka joj je pomogla jer je odigrala ispod svakog svog očekivanja.

Simona je od starta počela da nameće svoj ritam i kvari inače agresivnu igru rivalke, koja se kako je vreme odmicalo sve više nervirala i gubila strpljenje, pa je suviše brzo i lako poražena.

APTOPIX Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Halep je mnogo bolje realizovala poene posle svog prvog servisa, izgubila je samo šest od 35, Serena nije mogla da spase gotovo ništa od brejk loptica do kojih bi Halep došla i drugačiji ishod nije ni mogla da očekuje.

Rumunka je prvi brejk napravila već u prvom gemu, dva gema kasnije već je imala prednost od dva, a za to vreme je relativno lako čuvala svoj servis i posle 11 minuta vodila 4:0. Samo u šestom gemu je bilo "drame". kada je Serena pripretila, ali jedinu šansu da vrati jedan izgubljen servis nije iskoristila.

Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Nakon toga, Simona je rutinski drugom set loptom povrdila osvajanje prvog seta. Drugi je krenuo nešto bolje po Amerikanku jer je svoj servis gem dobila za 1:0. Međutim, opet nije mogla da obuzda svoje udarce napravila je 26 neiznuđenih grešaka, a Simona je servirala veoma dobro.

Vilijams je egal držala samo do 2:2. Tada Halep pravi prvi brejk za 3:2, a po sličnom scenariju iz prethodnog dela igre je i u sledećem servis gem "brejknula" Serenu i sa 5:2 jasno stavila do znanja ko pobeđuje. Serena se tada predala, a Simona je bez izgubljenog poena potvrdila pobedu.

VIDEO - Aleksandra Krunić o razlozima poraza na Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA