≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đoković posle epskog trijumfa: Najuzbudljivije finale, sad se vraćam ulozi oca! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 2 min.

Novak je posle finala poručio da se sada vraća ulozi oca

  • 6
Britain Wimbledon Tennis Foto: Tanjug/AP

Najbolji teniser planete Novak Đoković osvojio je peti trofej na VImbldonu, pobedom u finalu nad Rodžerom Federerom i rekao da mu je to jedno od najboljih finala koje je odigrao.

Novak je slavio 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12 (7:3) posle pet sati velike borbe i nakon finala je rekao da mu je to svakako jedan od najdramatičnijih mečeva duge i uspešne karijere.

- Mislim da je ovo ako ne najuzbudljivije moje finale, onda je svakako jedno od dva, tri protiv jednog od najvećih igrača svih vremena kog poštujem mnogo. Nažalost, u ovakvom meču jedan mora da izgubi. Kao što je Rodžer rekao jedan mora da izgubi i zaista je nestvarno imati dve meč lopte zaostatka i vratiti se na ovakav način. Čudno mi je da igram taj-brejk na 12:12 - rekao je Novak.

Na konstataciju novinarke da je odigrao odlično u sva tri jer je sva tri i dobio, Novak se našalio i rekao na koji način ga je Federer inspirisao.

- Nadao sam se da uopšte mogu da dođem do taj-brejka i Rodžer je rekao kako se nada da je dao drugim ljudima primer da mogu i u 37. godini da prave velike stvari i ja sam jedan od njih. Inspirisao me je svakako - dodao je Đoković.

Podsetio se i kako je u detinjstvu pravio trofej Vimbldona od raznih materijala...

- Znam da sam ovo već rekao, ali kao dečak sam sa četiri, pet godina sanjao da postanem teniser i ovde sam uvek želeo da učestvujem i trijumfujem. Pravio sam od različitih materijala trofeje, ali mi je drago što sada sve to mogu da podelim sa svojim sinom, roditeljima i timom - naglasio je srpski igrač i potom pozdravio i svoju suprugu Jelenu.

- Moja supruga i ćerka su tu u Londonu, ali kod kuće, šaljem im poljubac. Vidimo se uskoro, vraćam se i ja tome da budem otac - rekao je petostruki šampion Vimbldona.

VIDEO - Paklen trening Đokovića i Krajinovića pred Vimbldon

(M.LJ)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA